Η MINI ετοιμάζει ηλεκτρικό John Cooper Works

Πέτρος Σηφαλάκης
Η MINI ετοιμάζει ηλεκτρικό John Cooper Works
Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν και σύντομα θα δούμε ένα ηλεκτροκίνητο μοντέλο με τα διακριτικά JCW από τη MINI, όπως επιτάσσουν οι σύγχρονες τάσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Τις εκδόσεις JCW τις έχουμε σαν τις «σκληρές», σπορ και ταχύτατες εκδόσεις των MINI. Η βρετανική μάρκα θα διατηρήσει ίδια συνταγή και στο μέλλον, όμως ξεχάστε τις φασαριόζικες εξατμίσεις και τα σκασίματα, γιατί τα John Cooper Works θα είναι ηλεκτρικά. Στην αρχή τουλάχιστον, θα υπάρχει μια κοινή πορεία των ηλεκτρικών JCW και των «κλασικών» με τα μοτέρ εσωτερικής καύσης.

Η MINI ανέκαθεν έδινε προτεραιότητα στην οδηγική ευχαρίστηση και θα υπερασπιστεί για αρκετό καιρό ακόμη τη «βενζίνη» στα κορυφαία της μοντέλα, αλλά μετά την έλευση του ηλεκτροκίνητου Cooper SE έπρεπε να λανσαριστεί μια ακόμη καλύτερη, ταχύτερη και σπορ έκδοση με ηλεκτρική καρδιά. Οπότε για αυτό και ετοιμάζουν ένα οικολογικό «τέρας» με επιδόσεις που πιθανότατα, θα είναι καλύτερες και από το κανονικό JCW!

Εμφανισιακά το ηλεκτρικό JCW δανείζεται πολλά στοιχεία από το GP3, το κορυφαίο MINI με τους 306 ίππους και την περιορισμένη παραγωγή που πρόσφατα παρουσιάστηκε. Το πρωτότυπο που βλέπουμε στις φωτογραφίες ίσως αλλάξει στην έκδοση παραγωγής, εδώ όμως βλέπουμε τη μεγάλη αεροτομή στο πίσω μέρος, τον εντυπωσιακό προφυλακτήρα μπροστά, την κλειστή γρίλια λόγω της απουσίας του συμβατικού κινητήρα και θηριώδεις δαγκάνες για τα μπροστινά φρένα, πιθανότατα εξαπίστονες.

H ΜΙΝΙ αυτό που έκανε ήταν να επιβεβαιώσει απλώς τις φήμες και να μας πει ότι ναι, δουλεύει πάνω σε ένα ηλεκτροκίνητο JCW και θα παρουσιαστεί πιο σύντομα από ότι το περιμέναμε. Όμως δεν έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες για τα μηχανικά μέρη, την απόδοση, την μπαταρία που θα εφοδιάζεται και τα λοιπά. Υπολογίζουμε ότι η ισχύς ίσως να φτάνει και κοντά στους 300 ίππους και η μπαταρία θα εξασφαλίζει μια ικανοποιητική αυτονομία περίπου 300 χιλιομέτρων. Ωστόσο για να επιβεβαιωθούν τα παραπάνω, θα πρέπει η MINI να δώσει λίγες πληροφορίες ακόμη!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!