Μεγαλύτερη αυτονομία για το ηλεκτρικό Renault Twingo

Πέτρος Σηφαλάκης
Το Renault Twingo Z.E. είναι το μικρότερο ηλεκτροκίνητο μοντέλο της γαλλικής μάρκας και πλέον έχει ακόμη μεγαλύτερες τιμές αυτονομίας, ειδικά εντός πόλης.

Ακόμη καλύτερο γίνεται το ηλεκτροκίνητο Renault Twingo, τώρα που αναβαθμίζεται στο κομμάτι της αυτονομίας. Οι μπαταρίες των 21,3 kWh είχε ανακοινωθεί ότι θα εξασφαλίζουν 180 χιλιόμετρα μικτής χρήσης ή 250 χιλιόμετρα οδήγησης στην πόλη, πλέον όμως αυτές οι τιμές αλλάζουν. Το αυτοκίνητο θα μπορεί να διανύσει 190 χιλιόμετρα μικτής χρήσης και έως... 270 χιλιόμετρα μέσα στην πόλη, όπου το σύστημα ανάκτησης ενέργειας δουλεύει περισσότερο και ο ηλεκτροκινητήρας δεν χρειάζεται να κινεί το όχημα με μεγάλη ταχύτητα.

Μάλιστα να πούμε ότι οι τιμές αυτές ανακοινώνονται με βάση τον νέο, αυστηρότερο κύκλο μετρήσεων WLTP και όχι με τον παλαιότερο NEDC. Να πούμε ότι στο Renault Twingo ο ηλεκτροκινητήρας έχει πάρει θέση εκεί ακριβώς που βρίσκεται και ο βενζινοκινητήρας, στις συμβατικές εκδόσεις. Στο πίσω μέρος λοιπόν, κάτω από το κάλυμμα του πορτμπαγκάζ βρίσκεται το μοτέρ και ο χώρος αποσκευών δεν έχει χάσει καθόλου από την χωρητικότητά του.

Οι μπαταρίες έχουν τοποθετηθεί στο πάτωμα, στο χώρο των εμπρός καθισμάτων και οι χώροι της καμπίνας έχουν παραμείνει επίσης αναλλοίωτοι, ωστόσο το μόνο πράγμα που επηρεάστηκε ήταν η απόσταση από το έδαφος, η οποία μειώθηκε ελαφρώς. Το ηλεκτρικό μοτέρ αποδίδει 82 ίππους και 160 Nm ροπής που είναι περισσότερα από αρκετά για ένα αυτοκίνητο πόλης, ενώ χάρη στην άμεση απόκριση των ηλεκτρικών μοτέρ, οι επιταχύνσεις είναι σβέλτες. Για παράδειγμα τα 0-60 χλμ./ώρα έρχονται σε 4,8 δευτερόλεπτα, όπως ανακοινώνει το εργοστάσιο! Το ηλεκτροκίνητο Renault Twingo Z.E. είναι ήδη διαθέσιμο.