Αυτοκίνητο τρακάρει με 208 χλμ./ώρα πάνω σε λεωφορείο (vid)

Πέτρος Σηφαλάκης
Αυτοκίνητο τρακάρει με 208 χλμ./ώρα πάνω σε λεωφορείο (vid)
Ένα πείραμα που ποτέ δεν θα θέλαμε να δούμε στο δρόμο έγινε στο βίντεο που ακολουθεί, με τα αποτελέσματα να είναι το λιγότερο... τρομακτικά.

Η υπερβολική ταχύτητα έχει οδηγήσει σε πάρα πολλά ατυχήματα στους δρόμους του πλανήτη ενώ αν τα πράγματα ξεφύγουν πολύ, μερικές φορές μετράμε και θύματα. Όταν ένα αυτοκίνητο κινείται με 200 χλμ./ώρα και τρακάρει, οι συνέπειες είναι καταστροφικές. Στο βίντεο παρακάτω μπορούμε να θυμηθούμε τους λόγους που πάντα πρέπει να προσέχουμε όταν κινούμαστε σε δρόμους υψηλών ταχυτήτων και να μη δοκιμάζουμε πράγματα που μπορεί να εξελιχθούν ακόμη και σε θάνατο. Το Opel Omega που δοκιμάστηκε σαν πειραματόζωο είναι ένα παλιό, μεγάλο αυτοκίνητο που έπεσε με 208 χλμ./ώρα στο πλάι ενός λεωφορείου.

Το Opel κυριολεκτικά εξαφανίστηκε, έγινε ένας μεγάλος όγκος από σίδερα και μοιάζει απίθανο να είχε καταφέρει να επιζήσει κάποιος μετά από αυτό, αν το τρακάρισμα είχε γίνει σε πραγματικές συνθήκες στο δρόμο. Το λεωφορείο, ένα όχημα τόσο μεγαλύτερο και τόσο βαρύτερο από το Omega, δέχτηκε επίσης πολύ μεγάλες ζημιές. Σε περίπτωση που ήταν γεμάτο, αρκετοί από τους επιβάτες θα έχαναν τη ζωή τους, ενώ οι πιο τυχεροί θα ήταν βαριά τραυματισμένοι. Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τις συνέπειες ενός τέτοιου τρακαρίσματος.

Για συντομία, μπορείτε να προχωρήσετε στο 19ο λεπτό. Επίσης, το βίντεο είναι στα ρώσικα οπότε αν θέλετε να καταλαβαίνετε και τι λέγεται σε αυτό, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τους αγγλικούς υπότιτλους.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!