H Volkswagen δίνει τα... σέβη της στην Tesla (vid)

Gazzetta team
H Volkswagen δίνει τα... σέβη της στην Tesla (vid)
Το νέο Tesla Model 3 οδήγησε ο CEO της Volkswagen, Χέρμπερτ Ντις και είπε ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο αποτελεί «μοντέλο αναφοράς» για την κατηγορία.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Volkswagen Group και CEO της Volkswagen ήταν ιδιαίτερα δραστήριος στα social media μετά τις 3 Σεπτεμβρίου. Αυτό ήταν αποτέλεσμα της συνάντησής του με τον διευθύνοντα σύμβουλο της αμερικανικής Tesla και έναν από τους πέντε πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη, τον Έλον Μασκ.

Ο Μασκ οδήγησε το νέο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο ID.3 και, όπως μπορείτε να δείτε στη σχετικά ανάρτηση του Ντις στο μέσο επαγγελματικής δικτύωσης Linkedin, έκανε και ορισμένες παρατηρήσεις.

Παρότι κατά το παρελθόν οι φιλοφρονήσεις των δύο στελεχών τόσο για τις μάρκες που εκπροσωπούν όσο και για τους ίδιους δεν έχουν λείψει, είναι πολύ σπάνιο ένα στέλεχος αυτού του επιπέδου να παραδέχεται ότι ένας ανταγωνιστής του διαθέτει το «αυτοκίνητο αναφοράς».

Πρωτόγνωρες αβρότητες

Ο Ντις δε μάσησε τα καλά λόγια για την Tesla, πάντα στο μέσο επαγγελματικής δικτύωσης Linkedin, δηλώνοντας συγκεκριμένα και μάλιστα με μια φωτογραφία να συνοδεύει την ανάρτηση: «Φυσικά, δοκίμασα επίσης ένα Tesla Model Y - με τον συνάδελφό μου Φρανκ Γουέλς. Αυτό το αυτοκίνητο είναι για εμάς σε πολλές πτυχές (όχι σε όλες) σημείο αναφοράς: στην εμπειρία χρήσης, στη δυνατότητα ενημέρωσης, στα χαρακτηριστικά οδήγησης, στην απόδοση των κορυφαίων μοντέλων, στο δίκτυο φόρτισης, στην αυτονομία. Μεγάλο πλεονέκτημα: Το μοντέλο Y ήταν /είναι εξελιγμένο ως αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο - όπως και το δικό μας ID.3. Πολλοί από τους ανταγωνιστές μας εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τα ίδια πλαίσια με αυτά των συμβατικών μοντέλων με κινητήρες εσωτερικής καύσης (ICE, Internal Combustion Engine). Το αποτέλεσμα: Δεν μπορούν να έχουν τα καλύτερα ηλεκτρικά (EV, E.lectric Vehicles».

Το τελευταίο δηκτικό σχόλιο θεωρείται ότι έχει ως στόχο τη Mercedes – Benz και το ηλεκτρικό SUV με την ονομασία EQC, για το οποίο δεν έχει αναπτυχθεί μια εξειδικευμένη πλατφόρμα ηλεκτροκίνησης.

Όχι άδικα, πάρα πολλοί δημοσιογράφοι ανά τον κόσμο αναρωτήθηκαν μέσω των social media αν τα ιδιαιτέρως θετικά σχόλια του Ντις για την Tesla υποκρύπτουν κάποια πιθανότητα μελλοντικής αμερικανογερμανικής συμμαχίας.

«Δεν υπάρχει σχέδιο συνεργασίας»

Ο Ντις, σε συνέχεια των σχετικών σχολίων, δημοσίευσε selfie με τον CEO της Tesla, όπου διασκέδασε τις εντυπώσεις για το ενδεχόμενο συνεργασίας. «Για να είμαστε ξεκάθαροι: Μόλις οδηγήσαμε το ID.3 και κάναμε μια συνομιλία - δεν υπάρχει συμφωνία / συνεργασία στα σκαριά», έγραψε ο Γερμανός CEO της Volkswagen.

Οι Ντις και Μασκ είναι αναμφισβήτητα από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές των ηλεκτρικών οχημάτων. Ταυτόχρονα τα δύο στελέχη έχουν υπερασπιστεί το ένα το άλλο εναντίον κριτικών στο παρελθόν, με τον Μασκ να δηλώνει ότι ο Ντις έκανε περισσότερα από τους συναδέλφους του για τη μετάβαση των αυτοκινητοβιομηχανιών στην αειφορία, ενώ ο Ντις υποστήριξε ότι η Tesla δεν είναι πλέον μια μικρή αυτοκινητοβιομηχανία αλλά ένας κατασκευαστής τον οποίο σέβεται και θεωρεί πολύ ισχυρό ανταγωνιστή.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!