Μια νέα μάρκα αυτοκινήτων έρχεται από τη Hyundai

Πέτρος Σηφαλάκης
Μια νέα μάρκα αυτοκινήτων έρχεται από τη Hyundai
Με στόχο τις ακόμη καλύτερες πωλήσεις των ηλεκτροκίνητων μοντέλων της, η Hyundai θα λανσάρει μια νέα φίρμα ονόματι Ioniq που θα έχει αμιγώς «πράσινο» χαρακτήρα.

Στη σύγχρονη αυτοκινητοβιομηχανία είναι σύνηθες η δημιουργία μιας νέας φίρμας από γνωστούς παίκτες του χώρου, για να λανσάρουν μοντέλα που μέχρι πρότινος δεν είχαν στην γκάμα τους. Η Hyundai για παράδειγμα, πριν μερικά χρόνια μας παρουσίασε τη Genesis, μέσα από την οποία πουλούσε τα πολυτελή της αυτοκίνητα καθώς τότε, το εμπορικό σήμα της Hyundai ήταν συνδεδεμένο με το απόλυτο value for money και τις προσιτές τιμές. Σήμερα ετοιμάζεται να κάνει κάτι ανάλογο για να μας «συστήσει» με τα ηλεκτροκίνητα δημιουργήματά της.

H νέα φίρμα θα ονομάζεται Ioniq και ο στόχος τους είναι να παρουσιάσουν τρία νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν αρκετά ακόμη, ενώ η Hyundai λέει ότι τα μοντέλα της Ioniq θα έχουν μοναδικά χαρακτηριστικά όπως πάρα πολύ γρήγορη φόρτιση, τεράστιους χώρους στο εσωτερικό τους και πολλές επαναστατικές τεχνολογίες σε όλους τους τομείς.

Τα αυτοκίνητα που θα έρθουν ονομάζονται 5, 6 και 7, με την Ioniq να χρησιμοποιεί τους ζυγούς αριθμούς για τα σεντάν της και τους μονούς, για τα SUV της. To 5 θα έρθει πρώτο σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες και πρόκειται για ένα μεσαίου μεγέθους crossover που θα το δούμε στις αρχές του 2021. Το 2022 θα έρθει το Ioniq 6, ένα σεντάν που θα βασίζεται στο Prophecy Concept της Hyundai που αποκαλύφθηκε τον Μάρτιο και το 2024 θα δούμε το Ioniq 7, ένα μεγάλο SUV, πιθανότατα επταθέσιο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!