Φθηνότερο μοντέλο ετοιμάζει η Tesla

Πέτρος Σηφαλάκης
Φθηνότερο μοντέλο ετοιμάζει η Tesla
Σύμφωνα με τον ίδιο τον Έλον Μασκ, τα αυτοκίνητα της Tesla είναι ακριβά και για αυτό, θα ετοιμάσουν ένα πιο προσιτό μοντέλο που θα αποτελεί το πρώτο σκαλοπάτι για κάποιον που θέλει να μπει στον κόσμο της μάρκας.

Από μια εκκεντρική μάρκα κατασκευής ηλεκτρικών μοντέλων, η Tesla έχει μεταμορφωθεί σε «γίγαντα» της αυτοκίνησης και τα μοντέλα της είναι ένα όνειρο για πολλούς υποψήφιους αγοραστές. Το όνομα που έχει χτίσει γύρω από την τεχνολογία και τα μοντέρνα συστήματα έχει κερδίσει το νεανικό -και όχι μόνο- κοινό, οπότε ο Έλον Μασκ, σκέφτεται τη δημιουργία ενός πιο προσιτού μοντέλου, ώστε η απόκτηση ενός Tesla να γίνει πιο εύκολη.

Ο ίδιος ο Μασκ μάλιστα, παραδέχεται ότι η γκάμα που έχει σήμερα η μάρκα αποτελείται από ακριβά αυτοκίνητα. Δήλωσε ότι αν δεν κάνουν προσιτά τα μοντέλα τους δεν θα έχουν πετύχει το στόχο τους και ξεκαθάρισε ότι είναι στα άμεσα σχέδιά του. Ωστόσο στη συνέχεια συμπλήρωσε ότι δεν μπορεί να σχολιάσει κάτι πάνω στα μελλοντικά πρότζεκτ της Tesla, κάτι που είναι απολύτως φυσιολογικό. Μέχρι στιγμής λοιπόν, έχουμε μόνο ενδείξεις ότι η μάρκα θα προχωρήσει στη δημιουργία ενός φθηνότερου Tesla, είναι όμως μια φυσιολογική κίνηση.

Ο Μασκ επενδύει πολύ στη δημιουργία ενός ισχυρού brand και σε παλαιότερες συνεντεύξεις του είχε πει ότι αυτό δεν μπορείς να το πετύχεις εύκολα, αν δεν απευθύνεσαι και σε πολύ κόσμο. Θεωρεί δηλαδή, ότι η Tesla δεν θα είναι το ίδιο δημοφιλής αν έχει προτάσεις μόνο για συγκεκριμένους αγοραστές, αφού εκείνοι που δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν τα μοντέλα της δεν θα «ασχοληθούν» τόσο πολύ με τις τεχνολογικές καινοτομίες που σχεδιάζουν να λανσάρουν στο άμεσο μέλλον. Προς το παρόν οι φήμες που έχουν ξεκινήσει να ακούγονται, λένε ότι η Tesla θα φτιάξει ένα ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο στα... μέτρα της Ευρώπης, που θα έχει σαν ανταγωνισμό το Nissan Leaf, το Volkswagen ID.3 κλπ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!