Πραγματική τεχνολογική βιτρίνα η νέα Mercedes S-Class

Gazzetta team
Πραγματική τεχνολογική βιτρίνα η νέα Mercedes S-Class
Η Mercedes-Benz αποκάλυψε το εσωτερικό της νέας S-Class, το οποίο ενσωματώνει για πρώτη φορά μια τεράστια, κάθετη οθόνη αφής, ένα εξελιγμένο Head-Up Display και ένα ψηφιακό καντράν.

Η Mercedes-Benz S-Class είναι το σημείο αναφοράς στις λιμουζίνες και όλα αυτά τα χρόνια απευθύνεται σε απαιτητικούς αγοραστές. Η νέα της γενιά είναι πιο κοντά από ποτέ και η γερμανική μάρκα μας δίνει μια ιδέα από το εσωτερικό του νέου μοντέλου, το οποίο μοιάζει σαν να έρχεται από... διαστημόπλοιο. Είναι γεγονός ότι αρχικά, μπορεί να ξενίσει τους παραδοσιακούς αγοραστές μιας S-Class. Συνήθως μιλάμε για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που ζητούν την απόλυτη πολυτέλεια και άνεση. Σίγουρα πάντως, μόλις δουν τις νέες δυνατότητες του μοντέλου, θα εντυπωσιαστούν. Οι υπόλοιποι καθόμαστε και κοιτάμε απλώς με θαυμασμό...

Η νέα S-Class έχει 27 λιγότερα κουμπιά στην κεντρική της κονσόλα, σε σχέση με αυτή που κυκλοφορεί σήμερα στην καγορά. Εννοείται ότι η Mercedes δεν έκανε εκπτώσεις και εκτός από χειρισμούς αφής, έδωσε τη δυνατότητα ελέγχου των λειτουργιών μέσα από χειρονομίες (gesture control), φωνητικές εντολές (voice control) και slidebars. Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ότι οι οθόνες έχουν κορυφαία ευκρίνεια και τεχνολογία OLED, βέβαια... Από την άλλη κρατήστε ότι ο ψηφιακός πίνακας οργάνων έχει 3D απεικονίσεις και διαθέτει ατελείωτες δυνατότητες παραμετροποίησης ώστε ο οδηγός να βλέπει ακριβώς αυτά που επιθυμεί, εκεί που τα επιθυμεί. Είπαμε, οι αγοραστές μιας S-Class είναι πολύ απαιτητικοί!

Head-Up Display που αλλάζει τα δεδομένα

Όσοι τα θέλουν όλα, θα μπορούν να επιλέξουν από τον κατάλογο του έξτρα εξοπλισμού ένα Head-Up Display που δεν μοιάζει σε τίποτα με αυτά που γνωρίζουμε έως και σήμερα. Το σύστημα υποστηρίζει τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality - AR) και το «μαγικό» της υπόθεσης, είναι ότι από τη θέση του οδηγού (και μόνο) θα μπορείς να δεις μια τεράστια οθόνη (με διαγώνιο 77 ιντσών) σε απόσταση περίπου δέκα μέτρων μπροστά από το αυτοκίνητο! Μιλάμε για ένα πραγματικό τεχνολογικό κόσμημα που ο σκοπός του είναι να παρέχει κάθε δυνατή πληροφορία στον οδηγό, χωρίς αυτός να πάρει στιγμή τα μάτια του από το δρόμο.

Όλες οι πληροφορίες για τα συστήματα της νέας Mercedes-Benz S-Class, τους κινητήρες και τα λοιπά τεχνικά της χαρακτηριστικά, θα τα μάθουμε με την επίσημη παρουσίαση του μοντέλου. Μέχρι τότε, παίρνουμε μια γεύση από το διαστημικό εσωτερικό, μέσα από φωτογραφίες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!