Ακυρώθηκε η έκθεση της Γενεύης για το 2021

Πέτρος Σηφαλάκης
Ακυρώθηκε η έκθεση της Γενεύης για το 2021
Το πρόγραμμα έλεγε ότι από την 1η Μάρτη έως και τις 14 του μήνα θα γίνει η έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης, ωστόσο οι διοργανωτές αποφάσισαν ότι δεν θα την κάνουν.

Θύμα του κορονοϊού έπεσε μια από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες εκθέσεις αυτοκινήτου στον πλανήτη. Η έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης δεν έγινε το 2020 και ακυρώθηκε ξαφνικά, λίγες μόνο ημέρες πριν ξεκινήσει, λόγω της πανδημίας που εκείνη την περίοδο έκανε την εμφάνισή της και στην Ευρώπη, όμως το... κακό δεν θα σταματήσει εκεί, από ότι φαίνεται. Η έκθεση της Γενεύης δεν θα γίνει ούτε το 2021. Οι διοργανωτές έκαναν μια έρευνα και είδαν ότι δεν υπάρχουν πολλοί κατασκευαστές που θέλουν να συμμετέχουν στην έκθεση.

Θα προτιμούσαν να γίνει το 2022, αντί του 2021 και αυτό επειδή τα οικονομικά προβλήματα που έφερε ο κορονοϊός, ήταν τεράστια, οπότε δεν βρίσκονται στην κατάλληλη φάση για να δώσουν τα χρήματα που απαιτεί μια έκθεση. Επίσης κανείς δεν ξέρει αν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί κανονικά και λόγω του κορονοϊού. Οι ημερομηνίες που είχαν οριστεί ήταν από την 1η Μαρτίου έως τις 14 του ίδιου μήνα, όμως ο ιός δρα απρόβλεπτα και μπορεί ξαφνικά, για δεύτερη φορά, να έπρεπε να την αναβάλλουν. Στο μέλλον δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς θα γίνει με την έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης. Οι μέχρι σήμερα διοργανωτές της λένε ότι είναι πολύ πιθανό να την πουλήσουν στην εταιρεία που διαχειρίζεται το εκθεσιακό κέντρο που διεξάγεται (Palexpo), οπότε θα αποσυρθούν και η έκθεση θα περάσει πλέον σε νέα χέρια.

Εκατομμύρια ευρώ έχασαν οι διοργανωτές

Φέτος πάντως τα οικονομικά προβλήματα που προκλήθηκαν ήταν μεγάλα. Οι διοργανωτές έχασαν περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ. Η έκθεση ακυρώθηκε λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει και όλα ήταν έτοιμα, ενώ στη συνέχεια, όταν απευθύνθηκαν στο καντόνι της Γενεύης για να πάρουν ένα δάνειο με ευνοϊκούς όρους, η «δουλειά»... στράβωσε. Πράγματι, τους εγκρίθηκε το δάνειο ύψους 15,7 εκατομμυρίων ευρώ, όμως οι δύο πλευρές δεν κατάφεραν να τα βρουν στους όρους. Ένας από αυτούς ήταν η αναγκαστική διεξαγωγή της έκθεσης το 2021 και οι διοργανωτές δεν μπορούσαν να εγγυηθούν ότι αυτό θα συμβεί, τόσο από πλευράς συμμετοχών όσο και από την κατάσταση με τον κορονοϊό. Υπήρχαν και διάφορες άλλες διαφωνίες οπότε τελικά, το δάνειο δεν το δέχτηκαν.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!