Η νέα BMW M3 «ξεμουδιάζει» στο Νίρμπουργκρινγκ (vid)

Πέτρος Σηφαλάκης
Η νέα BMW M3 «ξεμουδιάζει» στο Νίρμπουργκρινγκ (vid)
Σύντομα θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια της νέας BMW M3 και η μάρκα φροντίζει να μας κρατά το ενδιαφέρον με βίντεο από τις δοκιμές εξέλιξης που γίνονται στη Γερμανία.

H BMW M3 έχει αφήσει στίγμα στο χώρο της αυτοκίνησης και έχει φανατικό κοινό να την ακολουθεί, αλλά και φανατικούς θαυμαστές που ονειρεύονται να βρεθούν κάποια στιγμή πίσω από το τιμόνι της. Η νέα γενιά του μοντέλου βρίσκεται σε φάση εξέλιξης αυτή τη στιγμή. Η παρουσίασή της δεν θα αργήσει να γίνει, καθώς τον Σεπτέμβρη θα αποκαλυφθεί σε όλο της το μεγαλείο, μαζί με την κουπέ εκδοχή της, τη BMW M4. Ο κινητήρας της θα είναι ο εξακύλινδρος σε σειρά, τούρμπο των 3.0 λίτρων με τον κωδικό S58 και θα διατίθεται σε διάφορες εκδοχές.

Εκδόσεις για όλα τα γούστα

Στην αρχή η έκδοση που θα είναι διαθέσιμη θα ονομάζεται Pure, δηλαδή με την κίνηση στους πίσω τροχούς και 480 ίππους. Το κιβώτιο θα είναι ένα χειροκίνητο εξάρι και θα στοχεύει στους πιο «παραδοσιακούς» αγοραστές που θέλουν περισσότερη εμπλοκή στη διαδικασία της οδήγησης, ενώ ψηλότερα θα υπάρχουν άλλες δύο εκδόσεις με τετρακίνηση αλλά δυνατότητα επιλογής απεμπλοκής του εμπρός διαφορικού, που θα χαρίζει κίνηση μόνο στους πίσω για ατελείωτα χαμόγελα. Οι δύο υπόλοιπες εκδόσεις θα ονομάζονται Base και Competition.

Στην τελευταία περίπτωση ο κινητήρας θα αποδίδει 510 ίππους, ενώ αμφότερες θα χρησιμοποιούν ένα αυτόματο σασμάν της ZF με οκτώ σχέσεις. Η BMW δεν θα σταματήσει εκεί και στη συνέχεια, θα μας κρατάει και άλλες δύο εκδόσεις για την M3, που θα ονομάζονται CS και CSL. Η τελευταία θα είναι και η κορυφαία στην γκάμα, επαναφέροντας έναν κωδικό που έχει αφήσει ιστορία. Για πολλούς, η M3 CSL (E46) ήταν η κορυφαία M3 όλων των εποχών και είναι πολύ πιθανό να μην ξεπεραστεί ποτέ από καμία, σε τομείς όπως η ανόθευτη οδηγική αίσθηση και η ακρίβεια στην οδική συμπεριφορά.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!