Αυτό είναι το ανανεωμένο SEAT Ateca (pics & vid)

Gazzetta team
Αυτό είναι το ανανεωμένο SEAT Ateca (pics & vid)
Το μεσαίο SUV της SEAT αποκτά ανανεωμένη γκάμα κινητήρων και φρεσκαρισμένη εμφάνιση, ενώ παράλληλα βελτιώθηκε σε τομείς όπως ο εξοπλισμός και η ασφάλεια.

Αισθητική, ασφάλεια και απόδοση, τα πάντα μπήκαν εκ νέου στο μικροσκόπιο της Seat με στόχο την ολιστική βελτίωση του ανανεωμένου Ateca.

To μοντέλο, που βρίσκεται στην αγορά από το 2016, βελτιώθηκε εξωτερικά και εσωτερικά, εμπλουτίστηκε με νέα στοιχεία εξοπλισμού και τέλος διατίθεται με τις νεότερες εκδόσεις κινητήρων TSi και TDi.

Πιο σπορ και νεανικό

Το αμάξωμα του νέου Ateca δείχνει πλέον πιο δυναμικό, χάρη στους νέους προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, τη μάσκα, τα full led φώτα σε όλες τις εκδόσεις και φυσικά τους τροχούς, με διάμετρο από 17 έως και 19 ίντσες.

Οι βασικές διαστάσεις του αμαξώματος παραμένουν, με το μήκος μόνο να έχει αυξηθεί κατά 1,8 πόντους στα 4,381 μέτρα, απόρροια της νέας σχεδίασης των προφυλακτήρων.

Στο εσωτερικό οι μεγάλοι χώροι για επιβάτες και τα 510 λίτρα του όγκου για τις αποσκευές παραμένουν, η επιλογή νέων υλικών ωστόσο, η υιοθέτηση ψηφιακού πίνακα οργάνων στις πλούσιες εκδόσεις και τα νέα συστήματα multimedia με οθόνη 8,25 ή 9,2 ιντσών με νέες δυνατότητες και σχεδίαση, συνθέτουν ένα πιο σύγχρονο και ευχάριστο σύνολο.

Νέα είναι και αρκετά συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης, που έρχονται να συμπληρώσουν το ούτως ή άλλως κορυφαίο προφίλ του μοντέλου στον τομέα της ασφάλειας, καθώς έχει κατακτήσει την ανώτατη διάκριση των πέντε αστέρων στις δοκιμές του Euro NCAP.

Τα μηχανικά μέρη

Σε επίπεδο κινητήρων, η πιο αξιοσημείωτη αλλαγή αγορά την κατάργηση του diesel κινητήρα των 1.6 λίτρων και την αντικατάστασή του από δίλιτρο σύνολο, ίδιας μέγιστης ισχύος 116 ίππων. Ταυτόχρονα όμως ο δίλιτρος TDi κινητήρας πετρελαίου διατίθεται και σε έκδοση 150 ίππων, σε τρεις διαφορετικές διαμορφώσεις μετάδοσης: με κίνηση εμπρός και χειροκίνητο κιβώτιο, με κίνηση εμπρός και αυτόματο κιβώτιο ή με κίνηση σε όλους τους τροχούς και αυτόματο κιβώτιο.

Με καύσιμο τη βενζίνη, διαθέσιμα είναι τρία σύνολα, το τρικύλινδρο 1.0 TSi με ισχύ 110 ίπππων και τα τετρακύλινδρα 1.5 TSi και 2.0 TSi με ισχύ 150 και 190 ίππων. Το πρώτο συνεργάζεται μόνο με χειροκίνητο κιβώτιο. Το δεύτερο με δύο συστήματα μετάδοσης, δηλαδή χειροκίνητο κιβώτιο και κίνηση εμπρός, ή αυτόματο κιβώτιο και κίνηση εμπρός, ενώ το τρίτο μόνο με αυτόματο κιβώτιο και κίνηση σε όλους τους τροχούς.

Το ανανεωμένο Ateca θα είναι διαθέσιμο εντός του τρέχοντος έτους. Να σημειώσουμε ότι οι τιμές του ξεκινούν σήμερα από 20.950 ευρώ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!