Παραιτήθηκε το Νούμερο 1 της Volkswagen, Χέρμπερτ Ντις

Gazzetta team
Παραιτήθηκε το Νούμερο 1 της Volkswagen, Χέρμπερτ Ντις
Το Ελεγκτικό Συμβούλιο του ομίλου Volkswagen ανακοίνωσε την παραίτηση του Διευθύνοντα Συμβούλου της μάρκας VW, Χέρμπερτ Ντις, ο οποίος παραμένει ωστόσο στην κορυφή του VW Group!

O πρόεδρος του ομίλου Volkswagen, Χέρμπερτ Ντις, παραιτήθηκε από τη διεύθυνση της μάρκας VW την οποία ανέλαβε ο Ραλφ Μπραντστέτερ. Ο Ντις μοιραζόταν μέχρι σήμερα τη διεύθυνση της μάρκας Volkswagen με τον Μπραντστέτερ, όμως παραμένει Νούμερο 1 όλου του γερμανικού ομίλου στον οποίο ανήκουν εκτός της VW και οι μάρκες Audi, SEAT, Skoda, Lamborghini, η γνωστή εταιρεία μοτοσικλετών Ducati, κλπ.

Η ανακοίνωση έγινε από το Ελεγκτικό Συμβούλιο του μεγαλύτερου αυτοκινητοκατασκευαστή στον κόσμο μετά από έκτακτη συνεδρίασή του σήμερα Δευτέρα 8 Ιουνίου στην έδρα του ομίλου, στο Βόλφσμπουργκ της Γερμανίας. Ο Ντις είχε βρεθεί το τελευταίο διάστημα στο στόχαστρο της κριτικής εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων σε νέα μοντέλα, όπως το VW Golf όγδοης γενιάς και το ηλεκτροκίνητο ID.3. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Ντις αποσύρεται από τη διοίκηση της Volkswagen προκειμένου «να έχει περισσότερο διαθέσιμο χρόνο για τις υποχρεώσεις του ως πρόεδρος του ομίλου».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!