Η Skoda «απαντά» με ένα ηλεκτρικό scooter στις μεγαλουπόλεις

Πέτρος Σηφαλάκης
Η Skoda «απαντά» με ένα ηλεκτρικό scooter στις μεγαλουπόλεις
Όσο οι θέσεις στάθμευσης μειώνονται συνεχώς και η κίνηση στους δρόμους, αυξάνεται, η Skoda θα συνεχίσει να προσφέρει έξυπνες λύσεις καθημερινής μετακίνησης.

Η Skoda δεν εφηύρε το ηλεκτροκίνητο πατίνι, έγινε όμως η εταιρεία που το έκανε μέρος των αυτοκινήτων της. Η τσεχική μάρκα μας δείχνει πως γίνεται ένα μικρό σκούτερ να σου... λύσει τα χέρια μέσα στην πόλη, αν πρέπει αναγκαστικά να καλύψεις μια απόσταση κάθε μέρα με τα πόδια ή αν παρκάρεις μακριά από τον προορισμό σου. Κοστίζει περίπου 140 ευρώ στην αγορά της Αγγλίας και έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, που ταιριάζει απόλυτα στο χώρο της ρεζέρβας του Kamiq και του Scala, για την εύκολη μεταφορά του χωρίς να καταλαμβάνει καθόλου χώρο.

Όταν αναδιπλωθεί μετρά διαστάσεις 49x42x11 εκατοστών, οπότε βολεύει να το αποθηκεύεις ακόμη και σε ένα μικρό δωμάτιο. Ο σκελετός του είναι κατασκευασμένος από αλουμίνιο και το υπόλοιπο, από ανθεκτικό σίδερο, για να εξασφαλίσει αξιοπιστία και αντοχή στο χρόνο. Σύμφωνα με τη Skoda, το βάρος του αναβάτη ενδείκνυται να είναι έως 100 κιλά. Εντυπωσιακό, αν σκεφτούμε ότι το σκουτεράκι ζυγίζει μόλις 5 κιλά!

Μεγάλη η ιστορία της Skoda στους δύο τροχούς

Η Skoda εκτός από τη διευκόλυνση των πελατών της, θέλει να τονίσει και κάτι ακόμη με το ηλεκτροκίνητο σκούτερ: η μάρκα, πριν ξεκινήσει να παράγει αυτοκίνητα, έφτιαχνε εντυπωσιακά και επαναστατικά ποδήλατα και μάλιστα, συνεχίζουν να το κάνουν, αποδίδοντας φόρο τιμής στους ιδρυτές της εταιρείας, Laurin & Klement. Αν τα ονόματα σας θυμίζουν κάτι, είναι επειδή οι κορυφαίες εκδόσεις των αυτοκινήτων της Skoda, έχουν αυτή την ονομασία.

Ακολουθήστε την σελίδα του InMotion στο Facebook!