H Ferrari κατάφερε να έχει 5% αύξηση στις εξαγωγές αυτοκινήτων

Gazzetta team
Παρά το «βαρύ» κλίμα που έφερε ο κορονοϊός σε παγκόσμιο επίπεδο και τη σοβαρή πλήξη του στην Ιταλία, την πατρίδα της Ferrari, η μάρκα κατάφερε να φτάσει σε εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Άνω των 30 δισ. δολαρίων εκτιμάται πως έφτασε η κεφαλαιοποίηση της Ferrari, τη Δευτέρα, 4 Μαΐου, ξεπερνώντας σε αξία τόσο την General Motors, όσο και την Ford.

Συγκεκριμένα, η άνοδος της μετοχής της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας στο 7% το πρωί της Δευτέρας, ήρθε αμέσως μετά την ανακοίνωση των εσόδων της εταιρείας του Μαρανέλο και η αξία της εκτινάχθηκε στα 30,1 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με το CNBC, παρά το αναγκαστικό κλείσιμο των εργοστασίων της στην Ιταλία, η εταιρεία κατάφερε να καταγράψει αύξηση 5% στις εξαγωγές αυτοκινήτων, την ώρα που τα έσοδα σημείωσαν πτώση μόλις 1%, στα 1,02 δισ. δολάρια. Παράλληλα, οι αναλυτές εκτιμούσαν πως οι απώλειες θα ήταν πολύ μεγαλύτερες.

Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία «έβαλε μπροστά» τις μηχανές στα εργοστάσια της, χθες Δευτέρα και αναμένεται να έχει επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς παραγωγής μέχρι την Παρασκευή.

Ξεπέρασε General Motors και Ford

Παρότι η Ferrari κατασκευάζει «μόνο» 10.000 αυτοκίνητα κάθε χρόνο, σε σχέση με την παραγωγή των 7,7 εκατ. οχημάτων της General Motors, οι επενδυτές εκτιμούν πως το brand name της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας -και οι υψηλές τιμές- θα βοηθήσουν την Ferrari να «βγει» με λιγότερες απώλειες από την κρίση που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η κεφαλαιοποίηση της General Motors έπεσε κάτω από τα 29,3 δισ. δολάρια τη Δευτέρα και αυτή της Ford έπεσε κάτω από τα 19,2 δισ. δολάρια.