Με μάσκα, γάντια, αντισηπτικό τα μαθήματα οδήγησης

Πέτρος Σηφαλάκης
Με μάσκα, γάντια, αντισηπτικό τα μαθήματα οδήγησης
Από τις 11 Μαΐου, οι υποψήφιοι οδηγοί θα επιστρέψουν στο τιμόνι, όχι όμως με τον τρόπο που γνωρίζαμε πριν από τον κορονοϊό.

Συνήθως όταν μιλάμε για αλλαγές στις εξετάσεις οδήγησης, αναφερόμαστε σε πιο πρακτικά ζητήματα που τις αφορούν και σε αλλαγές στη διαδικασία αυτών. Αυτή τη φορά, ο κορονοϊός έφερε άλλου είδους «νέα» για τα μαθήματα, που αφορούν κυρίως την ατομική προστασία! Πιο συγκεκριμένα, ο οδηγός με τον δάσκαλο θα πρέπει να φοράνε γάντια, μάσκα και να έχουν ανοικτά τα παράθυρα του αυτοκινήτου. Ευτυχώς, ο καιρός από τις 11 Μαΐου και μετά, που θα ξεκινήσουν πάλι τα μαθήματα, θα βοηθήσει ώστε οι επιβάτες να μην παγώσουν με ανοικτά τα παράθυρα, το πιο πιθανό όμως, είναι ότι σε περίπτωση βροχής το μάθημα θα πρέπει να ακυρωθεί.

Γάντια και μάσκες θα πρέπει να φορούν οι υποψήφιοι και στη θεωρητική εκπαίδευση, αλλά και στις εξετάσεις. Το ίδιο ισχύει και για όλους τους παρευρισκόμενους στην αίθουσα, οι οποίοι βάσει νόμου θα πρέπει να είναι 50% μειωμένοι σε σχέση με την κανονική της χωρητικότητα. Τα κενά στα καθίσματα θα βοηθήσουν στη διατήρηση της απόστασης ασφαλείας ανάμεσα στους υποψήφιους οδηγούς. Στην περίπτωση μαθημάτων σε αίθουσα από τους εκπαιδευτές, θα είναι υποχρεωμένοι να έχουν ανοικτά τα παράθυρα και να έχουν τοποθετημένο αντισηπτικό σε κάποιο σημείο προσβάσιμο από όλους.

Όλα τα παραπάνω δεν ισχύουν για την έκδοση άδειας οδήγησης δικύκλου αφού οι εξετάσεις γίνονται σε ανοικτό χώρο και στα μαθήματα, ο δάσκαλος ακολουθεί τον μαθητή με δεύτερη μοτοσικλέτα. Τέλος, στο κομμάτι της θεωρητικής εκπαίδευσης των υποψήφιων οδηγών, ακόμη δεν προβλέπονται ηλεκτρονικά, εξ αποστάσεως μαθήματα όμως δεν αποκλείεται η κατάσταση να αλλάξει και τελικά να γίνονται μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, αν αυτό κριθεί απαραίτητο από τις εξελίξεις. Όλα θα διασαφηνιστούν και από τις ίδιες τις σχολές οδηγών, οι οποίες θα ανοίξουν στη δεύτερη φάση «επανεκκίνησης», στις 11 Μαΐου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!