Υποδεχτείτε το νέο Audi A3 Sedan (pics & vid)

Πέτρος Σηφαλάκης
Υποδεχτείτε το νέο Audi A3 Sedan (pics & vid)
Η τετράθυρη εκδοχή του νέου Audi A3 παρουσιάστηκε επίσημα και πρόκειται για την πιο «οικογενειακή» πρόταση στην γκάμα του γερμανικού μικρομεσαίου μοντέλου.

Η Audi παρουσίασε Sedan έκδοση για το A3, μόλις στην προηγούμενη γενιά του. Το premium μικρομεσαίο έκανε καριέρα στις κλασικές χάτσμπακ εκδόσεις και στις πεντάθυρες Sportback (αν εξαιρέσουμε τις κάμπριο κλπ), όμως προστέθηκε και τετράθυρη πρόταση για τους πιο παραδοσιακούς οικογενειάρχες. Η νέα γενιά του Audi A3 είναι ήδη εδώ και η μάρκα μας δείχνει και το A3 Sedan, το οποίο βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα (MQB Evo), αλλά μετρά μήκος 4.500 χιλιοστών, πλάτος 1.820 χιλιοστών και ύψος 1.430 χιλιοστών.

Σύμφωνα με την Audi οι χώροι στο εσωτερικό έχουν μεγαλώσει ακόμη περισσότερο και ο χώρος αποσκευών κρατά τον όγκο των 425 λίτρων που είχε και στην προηγούμενη γενιά. Σε σχέση με το χάτσμπακ, η σεντάν έκδοση έχει 150 χιλιοστά μεγαλύτερο μήκος. Σχεδιαστικά είναι πανομοιότυπα και ο τρίτος όγκος του αμαξώματος προστέθηκε αρμονικά, χωρίς να δείχνει «ξένο σώμα», κάτι που ξέρει να κάνει πολύ καλά η Audi αφού κατέχει την τέχνη των μεγάλων αυτοκινήτων εδώ και δεκαετίες. Ίδιο είναι και το εσωτερικό, στο οποίο ξεχωρίζουμε αμέσως την υψηλή λειτουργικότητα, την ποιότητα και τη σύγχρονη εικόνα.

Το σύστημα πολυμέσων είναι το πιο πρόσφατο που έχουμε δει στα μοντέλα της Audi, με το νέο και εύχρηστο μενού που καταργεί τον πιεζοπεριστροφικό διακόπτη των προηγούμενων MMI και ο πίνακας οργάνων παραμένει ψηφιακός, αλλά όχι όπως στο προηγούμενο A3. Υπάρχει το νέο λογισμικό που συναντάμε σε όλα τα νέα μοντέλα της μάρκας (A1, Q3 κλπ). Με το λανσάρισμα, το νέο Audi A3 Sedan θα διατίθεται σε εκδόσεις με κινητήρες βενζίνης TFSI και πετρελαίου TDI. Ο πρώτος είναι ο τετρακύλινδρος τούρμπο 1.5 TFSI των 150 ίππων και 250 Nm ροπής, που θα συνδυάζεται με εξάρι χειροκίνητο κιβώτιο ή επτάρι αυτόματο διπλού συμπλέκτη S-Tronic.

Στην περίπτωση του αυτόματου, ο κινητήρας συνδυάζεται (ως στάνταρ) και με ένα ήπια υβριδικό σύστημα των 48V. Ο ντίζελ θα είναι ο γνωστός τετρακύλινδρος 2.0 TDI με τους 150 ίππους, ο οποίος ωστόσο θα διατίθεται μόνο με αυτόματο σασμάν διπλού συμπλέκτη των επτά σχέσεων. Η Audi θα ξεκινήσει τη διάθεση του A3 Sedan στην Ευρώπη από το τέλος του Απρίλη και η τιμή εκκίνησης στη Γερμανία θα είναι στις 29.800€. Αργότερα θα παρουσιαστούν κι άλλες εκδόσεις κινητήρα για το νέο σεντάν μοντέλο, που θα δημιουργήσει οικονομικότερη πρόταση (πιθανότατα με τον 1.0 TFSI) αλλά και σπορ επιλογές (S3).

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!