Συνώνυμο των επιδόσεων τα ηλεκτρικά Volkswagen

Πέτρος Σηφαλάκης
Συνώνυμο των επιδόσεων τα ηλεκτρικά Volkswagen
Η Volkswagen θα χρησιμοποιήσει τον σπορ χαρακτήρα και τον ενθουσιασμό που προκαλεί ένα γρήγορο αυτοκίνητο, προκειμένου να μας «συστήσει» με την ηλεκτρική τεχνολογία.

Σύντομα, θα δούμε πολλά νέα ηλεκτροκίνητα και υβριδικά μοντέλα στην γκάμα της Volkswagen, τα οποία θα έχουν για σημαία τους τις επιδόσεις. Ήδη, υπάρχουν διάφορα αυτοκίνητα, όπως το Golf GTE, το Touareg R ή τα επερχόμενα Tiguan GTE και Arteon GTE, τα οποία χρησιμοποιούν τον ηλεκτροκινητήρα, προς όφελος των επιδόσεων. Σύμφωνα με το βρετανικό Autocar, όλα αυτά δεν είναι τίποτα περισσότερο από τη χρήση της ηλεκτρικής τεχνολογίας με τέτοιο τρόπο, ώστε να προκαλέσουν το ενδιαφέρον και τον ενθουσιασμό του κόσμου.

Στα επόμενα χρόνια τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς και αυτό που θέλει να πετύχει η γερμανική φίρμα είναι να κάνει μια πολύ καλή πρώτη εντύπωση, ώστε ο κόσμος να τους ετοιμάσει μια θερμή υποδοχή. Ένα γρήγορο αυτοκίνητο θα εντυπωσιάσει ακόμη κι εκείνον που δεν ενδιαφέρεται για τις επιδόσεις. Προκαλεί χαμόγελο στους επιβάτες με τον τρόπο που επιταχύνει και αν συνδυαστεί με οικονομία σε καύσιμο, όπως θα γίνει στην περίπτωση των υβριδικών, τότε μιλάμε για μια πραγματική επιτυχία.

Δεν είναι τυχαίο ότι τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν οι φήμες ότι η Volkswagen ετοιμάζει ένα υβριδικό T-Roc GTE, εκτός της έκδοσης R που ήδη παρουσιάστηκε. Η νέα Octavia RS, όπως και το Cupra Leon επίσης θα χρησιμοποιούν το μηχανικό σύνολο του Golf GTE με τους 245 ίππους. Το τελευταίο ωστόσο θα διατίθεται και με ισχυρότερο βενζινοκινητήρα για τους λάτρεις των γρήγορων SEAT, που είναι πολλοί. Είναι πλέον ασφαλές να προβλέψουμε ότι στο άμεσο μέλλον τα σπορ και γρήγορα αυτοκίνητα θα συνεχίσουν να υπάρχουν, απλά με εντελώς διαφορετική... συνταγή από αυτή που γνωρίζουμε σήμερα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!