Τρέξτε σε ράλι... από το σπίτι σας!

Πέτρος Σηφαλάκης
Τρέξτε σε ράλι... από το σπίτι σας!
Μηνύματα... υπενθύμισης για τη σημασία του κορονοϊού έκαναν την εμφάνισή τους σε διάφορα δημοφιλή παιχνίδια, όπως το DiRT Rally, ένα πασίγνωστο παιχνίδι με αγώνες αυτοκινήτου.

Οι παίκτες του DiRT Rally τις προηγούμενες ημέρες, παρατήρησαν ότι σε κάποια σημεία της οθόνης τους, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, εμφανίζεται το μήνυμα "stay home, save lifes" (μείνετε σπίτι, σώστε ζωές). Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που πήραν πολλά ηλεκτρονικά παιχνίδια για να βάλουν στη συνείδηση των παικτών, ότι πρέπει να προστατέψουν τον εαυτό τους και τους συνανθρώπους τους μένοντας μέσα στο σπίτι τους.

Στο μέλλον αναμένεται ότι θα περάσει σε ακόμη περισσότερα δημοφιλή παιχνίδια τα οποία έχουν μεγάλη απήχηση στους νεότερους ανθρώπους, οι οποίοι είναι και οι πιο... δύσκολοι να ακολουθήσουν τις οδηγίες που τους δίνονται για την αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων.

Ο λόγος που επιλέχθηκαν τα βιντεοπαιχνίδια για να περάσει το μήνυμα είναι ότι οι νέοι περνούν πολλές ώρες της ημέρας τους παίζοντας ηλεκτρονικά, ειδικότερα τώρα που ο κορονοϊός έχει φτάσει σχεδόν σε όλο τον πλανήτη και οι περισσότερες χώρες έχουν κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, 37 εκατομμύρια άνθρωποι παίζουν με videogames και υπάρχουν 2.277 ενεργές εταιρείες που εξελίσσουν παιχνίδια. Το DiRT Rally θεωρείται ένα από τα καλύτερα παιχνίδια αγώνων αυτοκινήτου και προσφέρει ρεαλιστικά γραφικά, αληθοφανές gameplay και πολλές επιλογές σημερινών αλλά και ιστορικών αγωνιστικών του WRC.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!