Η Volkswagen θα βάλει τέλος στα τρακαρίσματα έως το 2050!

Πέτρος Σηφαλάκης
Η Volkswagen θα βάλει τέλος στα τρακαρίσματα έως το 2050!
Ένα νέο λογισμικό που θα αντιλαμβάνεται και θα προλαμβάνει τις συγκρούσεις, ετοιμάζει η Volkswagen, το οποίο θα είναι έτοιμο στις επόμενες δεκαετίες.

Ο χάρτης της αυτοκίνησης έχει αλλάξει σημαντικά τα τελευταία χρόνια και αναμένεται, ότι στο σύντομο μέλλον θα αλλάξει ακόμη περισσότερο. Η Volkswagen για παράδειγμα, ετοιμάζει ένα νέο λογισμικό που θα είναι έτοιμο αρκετά χρόνια αργότερα, όμως δίνει μεγάλη ελπίδα!

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα σύστημα που θα αντιλαμβάνεται και θα προλαμβάνει τα τρακαρίσματα. Η εταιρεία δεν έχει δώσει ακριβή δεδομένα για αυτό, όμως θα βασίζεται σε ένα σύνολο αισθητήρων που θα συλλέγουν δεδομένα και ενός διαχειριστικού λογισμικού.

«Θέλουμε να μην υπάρχουν ατυχήματα έως το 2050»

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της Volkswagen, Θέλουν να εξαλείψουν τα ατυχήματα έως και το 2050. Το αυτοκίνητο θα έχει τη δυνατότητα να αναπτύσσει... αντανακλασικά, θα διαχειρίζεται τις δύσκολες περιπτώσεις και θα ενημερώνει τα υπόλοιπα αυτοκίνητα τριγύρω του για τυχόν κινδύνους. Θα λανσαριστεί σε πρώιμο στάδιο στο επερχόμενο ID.3 και θα συνεχίσει να εξελίσσεται μέχρι να τελειοποιηθεί.

Μέχρι στιγμής, οι δοκιμαστές οδηγοί του συστήματος αναφέρουν περίπου 300 δυσλειτουργίες καθημερινά, οπότε καταλαβαίνουμε ότι απέχουμε από αυτό το στάδιο. Σίγουρα πάντως, η εξέλιξη στην τεχνολογία και τα λογισμικά που θα αναπτυχθούν, θα επιτρέψουν την ολοκλήρωση του συστήματος στα επόμενα χρόνια.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!