Toyota: Ετοιμάζει αντίπαλο του Ford Ranger Raptor;

Πέτρος Σηφαλάκης
Toyota: Ετοιμάζει αντίπαλο του Ford Ranger Raptor;
H Toyota κατοχύρωσε το όνομα "GR Hilux", γεγονός που ίσως να σημαίνει ότι θα δημιουργηθεί ένα σκληροπυρηνικό και σχεδόν... αγωνιστικό Hilux, αντάξιο του μοντέλου της Ford!

Ο «πάταγος» που έχει κάνει το Ranger Raptor της Ford είναι δεδομένος και στην Ευρώπη, αυτή τη στιγμή, είναι ένα από τα πιο περιζήτητα pick-up. Η Toyota από την άλλη έχει στην γκάμα της το Hilux, ένα θρυλικό μοντέλο που έχει αποδείξει την αξία του στην αγορά. Η ιαπωνική μάρκα, κατοχύρωσε το όνομα "GR Hilux" στην αγορά της Αυστραλίας και αυτό μπορεί να είναι η αρχή εξέλιξης ενός αντίστοιχου αυτοκινήτου, με το Ranger Raptor!

Η αίτηση κατοχύρωσης του ονόματος έγινε το καλοκαίρι του 2019 και εγκρίθηκε τον Φεβρουάριο του 2020. Ο επικεφαλής της Gazoo Racing, του αγωνιστικού τμήματος της Toyota, είχε πει ότι θα ήθελε πολύ να δει ένα τέτοιο μοντέλο και προσπαθεί να πείσει τους αρμόδιους να το εγκρίνουν. Δεν μπορούμε να ξέρουμε σίγουρα αν τελικά θα δημιουργηθεί, όμως θα είχε νόημα, καθώς τα «περίεργα» pick-up έχουν αρχίσει να γίνονται trend και να αρέσουν πολύ στους αγοραστές.

Φυσικά ακόμη κι αν γίνει, δεν είναι βέβαιο ότι θα έρθει και στην αγορά της Ευρώπης. Στην Αυστραλία, το μερίδιο αγοράς των pick-up είναι τεράστιο και θα μπορούσε να δικαιολογηθεί η διάθεσή του. Έτσι κι αλλιώς η Toyota θα ήθελε να τονίσει την εικόνα της, αφού συμμετέχει και στο Ράλι Ντακάρ με το Hilux, έναν από τους πιο δύσκολους και επικίνδυνους αγώνες στον κόσμο των μηχανοκίνητων. Το μόνο σίγουρο σε αυτή την περίπτωση, είναι ότι θα θέλαμε πολύ να δούμε ένα τέτοιο Toyota Hilux!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!