Έκθεση Γενεύης: Με live streaming οι παρουσιάσεις αυτοκινήτων

Πέτρος Σηφαλάκης
Έκθεση Γενεύης: Με live streaming οι παρουσιάσεις αυτοκινήτων
Μετά την απόφαση ακύρωσης της έκθεσης αυτοκινήτου της Γενεύης, οι εκθέτες αναζητούν νέους τρόπους για να παρουσιαστούν κανονικά τα νέα μοντέλα τους.

Η εμφάνιση του κοροναϊού στην Ευρώπη έχει φέρει αρκετά μέτρα πρόληψης από μεγάλες διοργανώσεις, ώστε να μην έχουμε επιδείνωση των καταστάσεων. Η έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης που παραδοσιακά γίνεται στις αρχές Μαρτίου και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις γύρω από το αυτοκίνητο σε παγκόσμιο επίπεδο, ακυρώθηκε στο πλαίσιο αυτό και οι εταιρείες που ετοίμαζαν την παρουσίαση νέων μοντέλων τους, βγήκαν εκτός σχεδίων.

Επιστράτευσαν την τεχνολογία

Αποφάσισαν λοιπόν να κάνουν live streaming για να μας δείξουν την αποκάλυψη των νέων αυτοκινήτων τους, για να έχουν όσο το δυνατόν μικρότερη χασούρα από τις τελευταίες εξελίξεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διοργανωτές της έκθεσης, είπαν ότι δεν θα αποζημιώσουν τους εκθέτες. Ο λόγος είναι ότι δεν ήταν δική τους η υπαιτιότητα, αλλά αποτέλεσμα ανωτέρας βίας και όσοι θέλουν, μπορούν να κάνουν μήνυση στην κυβέρνηση της Βέρνης.

Η BMW, η Audi και η Mercedes είναι κάποιες από τις εταιρείες που ήδη έχουν δρομολογήσει το live streaming για την παρουσίαση των νέων μοντέλων τους και αναμένεται ότι θα ακολουθήσουν κι άλλοι στη συνέχεια. Πάντως σε κάθε περίπτωση, η ματαίωση της έκθεσης θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στη δημοσιότητα που τελικά θα λάβουν τα νέα αυτοκίνητα των εταιρειών. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, αναρίθμητοι επισκέπτες και δημοσιογράφοι ανά τον κόσμο βλέπουν και φωτογραφίζουν τα νέα μοντέλα, ανεβάζοντας παράλληλα τις φωτογραφίες στα social media, ενώ υπάρχει μεγάλη μερίδα υποψήφιων αγοραστών που ρωτά λεπτομέρειες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!