Ακυρώθηκε η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης λόγω κοροναϊού

Gazzetta team
Ακυρώθηκε η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης λόγω κοροναϊού
Μετά την απαγόρευση των συναθροίσεων πλέον των 1.000 ατόμων που ανακοίνωσε η ελβετική κυβέρνηση, το σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης ακυρώθηκε.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Ελβετίας Αλέν Μπερσέ στη Βέρνη, το ελβετικό κοινοβούλιο ενέκρινε την απαγόρευση όλων των εκδηλώσεων συνάθροισης άνω των 1.000 ατόμων με βάση την νομολογία για τις επιδημίες που ισχύει στη χώρα.

Με βάση τα παραπάνω, οι διοργανωτές της διεθνούς έκθεσης αυτοκινήτου της Γενεύης πήραν την απόφαση για την ακύρωσή της. Η διεθνής έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 5 και θα ολοκληρωνόταν στγις 15 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της έκθεσης, Ολιβιέ Ρις, το τεράστιο μέγεθος και η σημασία του γεγονότος αυτού δεν επιτρέπουν την απλή αναβολή και μεταφορά του σε άλλη ημερομηνία. "Η έκθεση δεν μπορεί απλώς να μεταφερθεί. Είναι πολύ μεγάλη, απαιτεί τεράστια προετοιμασία. Δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο", δήλωσε ο Ελβετός.

Μια έκθεση με τεράστια σημασία

Η διεθνής έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης θεωρείται η πλέον εμβληματική έκθεση παγκοσμίως, καθώς πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 1905. Σε αυτή, οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές αυτοκινήτων της Ευρώπης λανσάρουν πλειάδα νέων μοντέλων, ενώ την επισκέπτονται δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο. Στην ίδια έκθεση αναδεικνύεται επίσης το Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ευρώπη, ενώ πραγματοποιούν εταιρικές συναντήσεις δεκάδες αυτοκινητοβιομηχανίες, προμηθευτές και άλλοι επαγγελματίες της εφοδιαστικής αλυσίδας της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Geneva Motor Show

Τα σύννεφα είχαν φανεί νωρίτερα

Από τη στιγμή της εμφάνισης κρουσμάτων κοροναϊού στη βόρεια Ιταλία, οι διοργανωτές της διεθνούς έκθεσης αυτοκινήτου στη Γενεύη βρίσκονταν σε μεγάλο προβληματισμό, καθώς η εξάπλωσή του θα μπορούσε να σημάνει τεράστια προβλήματα για την εξέλιξη του σημαντικού αυτού γεγονότος.

Οι διοργανωτές είχαν εκδώσει οδηγία προς τους εκθέτες να προβούν σε έλεγχο της υγείας των ατόμων που θα στελεχώνουν τα περίπτερα της έκθεσης, αν αυτά προέρχονται από περιοχές που παρατηρείται εξάπλωση του ιού.

Με δεδομένα πλέον ότι ο κοροναϊός έχει εισβάλλει στην Ελβετία και τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση, η διεθνής έκθεση της Γενεύης δεν μπορούσε παρά να ακυρωθεί .

Να σημειώσουμε ότι σε κάθε περίπτωση οι οικονομικές συνέπειες τόσο για την πόλη της Γενεύης, όσο και για τους εκατοντάδες εκθέτες θα είναι δραματικές. Οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες διαθέτουν εκατομμύρια ευρώ για τις εγκαταστάσεις τους στην έκθεση και για τη φιλοξενία συνεργατών και δημοσιογράφων, ενώ οι δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο γεμίζουν ασφυκτικά όλα τα ξενοδοχεία όχι μόνο της Γενεύης, αλλά επίσης της Λωζάνης και μικρότερων οικισμών περιφερειακά της λίμνης Λεμάν.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!