Τέλος τα ηλεκτρικά πατίνια από το Μόντρεαλ 

Πέτρος Σηφαλάκης
Τέλος τα ηλεκτρικά πατίνια από το Μόντρεαλ 
Η πόλη του Καναδά θα απαγορέψει την κυκλοφορία των ηλεκτρικών πατινιών, καθώς τα θεωρεί εξαιρετικά επικίνδυνα για τους αναβάτες και το οδικό δίκτυο.

Τα ηλεκτρικά πατίνια έχουν προκαλέσει κύμα συζητήσεων σε όλο τον κόσμο, όπως και στην Ελλάδα. Ειδικά στη Θεσσαλονίκη, το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο αφού πολλά από τα πράσινα πατίνια αποφασίζουν να δροσιστούν και να κάνουν μια βουτιά στον Θερμαΐκό. Στο Μόντρεαλ από την άλλη, μόλις ανακοίνωσαν ότι θα απαγορευτεί η κυκλοφορία των ηλεκτρικών πατινιών. Οι αρχές θεωρούν ότι ο κίνδυνος των αναβατών τους είναι μεγάλος και επίσης, όλες οι προσπάθειες συμμόρφωσης, αποδείχθηκαν ανεπιτυχείς.

Κανείς δεν φορά κράνος

Το παράνομο παρκάρισμα σε κάθε γωνία των πεζοδρομίων και οι επικίνδυνοι ελιγμοί στους δρόμους, έφεραν ως αποτέλεσμα την οριστική τους κατάργηση. Παράλληλα, σχεδόν κανείς από τους αναβάτες των πατινιών δεν φορούσαν κράνος, κάτι που φυσικά ισχύει και στην Ευρώπη, αλλά κυρίως, στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τον δήμο του Μόντρεαλ, τα ηλεκτρικά ποδήλατα θα συνεχίσουν να κινούνται. Όμως, οι απαιτήσεις από τους αναβάτες θα γίνουν πολύ μεγαλύτερες και οι νόμοι γύρω από τη νόμιμη κίνησή τους θα γίνουν πολύ πιο αυστηροί.

Κινδυνεύουν και οι πεζοί

Το πρόβλημα εκτός από την ασφάλεια των χρηστών στους δρόμους, βρίσκεται και στην ασφάλεια των χρηστών στα πεζοδρόμια, αλλά και τους ποδηλατόδρομους. Τα ηλεκτρικά αυτά πατίνια μπορούν να αναπτύξουν μεγάλες ταχύτητες, τα φρένα τους όμως είναι ανεπαρκή και οι μικροί τροχοί τους μπορεί να οδηγήσουν σε... τούμπα στην παραμικρή λακκούβα. Στη Γερμανία και τη Γαλλία, τα ηλεκτρικά πατίνια ήδη απαγορεύεται να κυκλοφορούν στα πεζοδρόμια.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!