Έρχεται το πρώτο ηλεκτροκίνητο Dacia 

Πέτρος Σηφαλάκης
Έρχεται το πρώτο ηλεκτροκίνητο Dacia 
Η ρουμάνικη φίρμα αποκαλύπτει επίσημα ότι κάπου στο 2021 με 2022, θα μας παρουσιάσει ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης που θα κινείται με ηλεκτροκινητήρα.

Η ηλεκτροκίνηση περνά σταδιακά και στις low cost μάρκες, όπως είναι η Dacia. Η φίρμα από τη Ρουμανία, που ανήκει στο Group της Renault, εξελίσσεται ραγδαία και στα πλάνα της είναι -επίσημα- ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο. Δεν υπάρχουν λεπτομέρειες, πέρα από το ότι θα το δούμε κάπου στο 2021 με 2022, εικάζουμε ωστόσο ότι θα έχει εξαιρετική αναλογία τιμής-αξίας, όπως συμβαίνει με όλα τα Dacia. Το πιο λογικό σενάριο είναι να βασίζεται σε ένα ηλεκτρικό μοντέλο της Renault, όπως είναι το Zoe.

Και άλλα ηλεκτρικά!

Εκτός του ηλεκτροκίνητου Dacia, του πρώτου τέτοιου μοντέλου στην ιστορία της φίρμας, η Renault μας παρουσιάζει ένα αναλυτικό χρονοδιάγραμμα με τα σχέδιά της. Μετά το νέο Zoe που ήρθε το 2019, με έως και 395 χιλιόμετρα αυτονομίας από τις μπαταρίες του, αναμένεται το Twino Z.E., η αμιγώς ηλεκτροκίνητη εκδοχή του. Στη συνέχεια, έπεται το ηλεκτρικό Dacia και μετά ένα μοντέλο με τον κωδικό CMF-EV, που αποτελεί μυστήριο, για την ώρα.

Renault Dacia ηλεκτρικά υβριδικά

Και Hybrid στο πρόγραμμα

Στο ίδιο χρονοδιάγραμμα παρουσιάζονται και τα υβριδικά της Renault. Μέσα στο 2020 θα δούμε τα επαναφορτιζόμενα υβριδικά (Plug-In Hybrid) Captur και Megane, ενώ στη συνέχεια ακολουθούν άλλα δύο (2021-2022), χωρίς να αναφέρεται καν ο κωδικός τους. Στα συμβατικά υβριδικά που δεν συνδέονται με πρίζα, αλλά ανακτούν ενέργεια αποκλειστικά από την επιβράδυνση, συναντάμε το Clio E-Tech που έρχεται φέτος και τέσσερα νέα μοντέλα-μυστήριο χωρίς λεπτομέρειες. Δυνατό ηλεκτροκίνητο πλάνο από το Group της Renault που θα μας κεντρίσει το ενδιαφέρον!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!