Ελληνικό δίκτυο ταχυφορτιστών από την Τesla! 

Πέτρος Σηφαλάκης
Ελληνικό δίκτυο ταχυφορτιστών από την Τesla! 
Στο πλαίσιο διευκόλυνσης τους ιδιοκτήτες των μοντέλων της για την κάλυψη αποστάσεων στην Ευρώπη, η Tesla θα φτιάξει σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα.

Η Tesla θέλει να ενώσει το οδικό δίκτυο από την Πορτογαλία έως και την Κωνσταντινούπολη με φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ώστε οι πελάτες της να μπορούν να ταξιδεύουν σε όλες τις γωνιές της Γηραιάς Ηπείρου. Στο πλαίσιο αυτής της επένδυσης λοιπόν, η γνωστή φίρμα που δεν δραστηριοποιείται εμπορικά -για την ώρα- στην Ελλάδα, θα τοποθετήσει ταχυφορτιστές (Superchargers) σε πολλά σημεία της χώρας μας.

Σημαντικό έργο υποδομών για την Ελλάδα

Tesla φορτιστές Ελλάδα

Έχουν σκοπό να βάλουν τους σταθμούς σε διάφορα σημεία-κλειδιά όπως στη Βόρεια Ελλάδα, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Αλεξανδρούπολη και στην Πάτρα. Η λογική είναι να εξυπηρετήσει τόσο τον οδικό άξονα της Εγνατίας έως και την Αλεξανδρούπολη, όσο και το λιμάνι της Πάτρας έως και τα σύνορα με την Τουρκία, αφού πολλοί οδηγοί έρχονται με καράβι από την Ιταλία.

Συζητήσεις περί... γραφειοκρατίας

Οι άνθρωποι της Tesla βρίσκονται ήδη στην Αθήνα για συζητήσεις και διάφορες συναντήσεις με τους Έλληνες και θα τους παρουσιαστεί λεπτομερής τεχνική ανάλυση για το ηλεκτρικό δίκτυο της χώρας μας, ώστε να γνωρίζουν την αντοχή και την αξιοπιστία του συστήματος. Οι φορτιστές της Tesla έχουν υψηλές απαιτήσεις σε ρεύμα, προφανώς, όμως το βασικό πρόβλημα των υπεύθυνων για αυτό το πρότζεκτ δεν εντοπίζεται σε τεχνικό ζήτημα. Θέλουν να διασφαλίσουν, ότι η κίνηση αυτή θα φέρει τις λιγότερες γραφειοκρατικές ταλαιπωρίες και για αυτό βρίσκονται στην Αθήνα, για να συζητήσουν όλα τα ενδεχόμενα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!