Τα δημοφιλέστερα χρώματα αυτοκινήτου για το 2019 

Πέτρος Σηφαλάκης
Τα δημοφιλέστερα χρώματα αυτοκινήτου για το 2019 
Λευκό, μαύρο και γκρι είναι τα χρώματα που κυριαρχούν στην αγορά αυτοκινήτου, όμως τα πράγματα αλλάζουν ανά ήπειρο, κατηγορία μοντέλου και κλίματος.

Το χρώμα που θα έχει το μελλοντικό μας αυτοκίνητο, είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα. Πρέπει, φυσικά, να μας αρέσει, αλλά να το καταστήσει ελκυστικό και για τον επόμενο αγοραστή όταν αποφασίσουμε να το πουλήσουμε. Το λευκό ήταν για ακόμη μια χρονιά, το δημοφιλέστερο χρώμα από όλα. Αποτελεί μια safe επιλογή και παραδοσιακά, ταιριάζει στα αυτοκίνητα, για αυτό και οι πελάτες το προτιμούν.

Σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια έχει χάσει ένα ποσοστό από το μερίδιο αγοράς, παραμένει ωστόσο η top επιλογή, ανεξαρτήτου κατηγορίας ή ηπείρου! 39% λοιπόν, σε μέσο όρο, είναι μια εξαιρετική επίδοση. Ακριβώς από πίσω του βρίσκεται το μαύρο με 16%, το γκρι με 13% και το ασημί με 10%, ενώ πιο πίσω ακολουθούν πολλά χρώματα που μοιράζονται ένα μικρό ποσοστό με «αρχηγό» το μπλε στο 9%.

Στην Ευρώπη, το ποσοστό του λευκού άγγιξε το 29%. Ακολούθησε το γκρι με 20%, το μαύρο με 19% και το μπλε με 11%, ενώ το ασημί έφτασε στο 9%. Εκεί όμως που το λευκό, πραγματικά έσπασε ταμεία, είναι στην Ασία, όπου το 49% των αυτοκινήτων που κυκλοφόρησαν μέσα στο 2019 ήταν άσπρα. Αντίθετα στη Βόρεια Αμερική, το λευκό είχε ίδιο ποσοστό με την Ευρώπη (29%), όμως το μαύρο το κοντράρει αρκετά καθώς έφτασε στο 21%.

Τέλος, έχουμε ξεχωριστά αποτελέσματα για τα SUV μοντέλα. Στην Ευρώπη το 25% από αυτά ήταν λευκά, το 21% μαύρα και το 22%, γκρι. Στη Βόρεια Αμερική τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν 25%, 22% και 15%, ενώ στην Ασία, 48%, 14% και 9%. Τα στατιστικά στοιχεία τα παρέχει η εταιρεία κατασκευής χρωμάτων αυτοκινήτων BASF.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!