Στο σφυρί το τελευταίο Saab παραγωγής!

Πέτρος Σηφαλάκης
Στο σφυρί το τελευταίο Saab παραγωγής!
Το τελευταίο αυτοκίνητο που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής της Saab πριν κλείσει οριστικά, πρόκειται να βγει σε δημοπρασία.

Τη Saab όλοι τη θυμόμαστε και καθημερινά βλέπουμε στους δρόμους μας μοντέλα της. Το 2013 η εταιρεία έκλεισε οριστικά και έκτοτε καινούργια Saab προφανώς δεν φτιάχνονται, ωστόσο τώρα, έχετε την ευκαιρία να αγοράσετε ένα ολοκαίνουργιο!

Το αυτοκίνητο που θα βγει στο σφυρί ενδέχεται να σας στοιχίσει αρκετά χρήματα πάντως, καθώς μιλάμε για το τελευταίο Saab που φτιάχτηκε ποτέ.

Υπολογίζεται ότι μπορεί να «πιάσει» μέχρι και περίπου 41.000€ και όλα τα χρήματα θα διατεθούν στην υποστήριξη ερευνητών που ασχολούνται με την ηλεκτρική τεχνολογία στα αυτοκίνητα και τα αυτόνομα μοντέλα!

Το 9-3 Aero που βλέπουμε στις φωτογραφίες συνδυάζεται με τον τετρακύλινδρο τούρμπο βενζινοκινητήρα των 2.0 λίτρων και των 220 ίππων. Η ισχύς μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς και το σασμάν είναι ένα κλασικό αυτόματο με μετατροπέα ροπής.

Συνολικά έχει διανύσει μόλις 70 χιλιόμετρα στη «ζωή» του και αυτά μέσα στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, για να φωτογραφηθεί ή να μετακινηθεί σε άλλο σημείο. Στο μέλλον ίσως και να αποκτήσει μια σημαντική συλλεκτική αξία, όντας το τελευταίο όχημα που κατασκευάστηκε ποτέ από μια μεγάλη φίρμα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!