Ένα νέο μοντέλο της Ford θα δώσει «σύνταξη» σε τρία παλαιότερα

Πέτρος Σηφαλάκης
Mondeo, S-Max και Galaxy θα αποσυρθούν και ένα νέο μεσαίο crossover θα εμφανιστεί, το οποίο θα μπορέσει να αποτελέσει τον αντικαταστάτη και των τριών.

Το Ford Mondeo δεν έχει καμία σχέση σαν αυτοκίνητο με το Ford S-Max ή το Ford Galaxy. Επίσης, αυτά τα τρία μοντέλα δεν έχουν καμία σχέση με κάποιο SUV. Όμως, οι άνθρωποι της Μπλε Οβάλ εταιρείας τα «ενώνουν» με κάποιο τρόπο! Ένα νέο SUV που αναμένεται να παρουσιαστεί σε λίγο καιρό, θα αντικαταστήσει και τα τρία αυτά μοντέλα, σύμφωνα με το βρετανικό Autocar.

Αυτό που θέλει να πετύχει η Ford είναι να δημιουργήσει ένα νέο μοντέλο, φυσικά της SUV / crossover κατηγορίας αφού αυτά πλέον «πετάνε» σε πωλήσεις και να το φτιάξει με τέτοιο τρόπο που θα ικανοποιήσει και όποιον ήθελε να πάρει ένα Mondeo, ένα S-Max ή ένα Galaxy. Περιμένουμε, να βρίσκεται πιο κοντά στην crossover κατηγορία και να μοιάζει με κάτι σαν υπερυψωμένο station wagon, το οποίο θα έχει και έναν πολυμορφικό χαρακτήρα μαζί με επταθέσια διάταξη εσωτερικού.

Θα βρει δηλαδή τη χρυσή τομή ανάμεσα στα θετικά ενός SUV, αλλά χωρίς πολύ μεγάλη απόσταση από το έδαφος με αποτέλεσμα να είναι πιο οικονομικό και φιλικό προς το περιβάλλον από ένα τέτοιο. Ακόμη δεν έχει γίνει λόγος για το αν θα διατίθεται ως τετρακίνητο αλλά και με τι κινητήρες θα συνδυάζεται τελικά.

Το πλάνο της Ford είναι απλώς, να παρουσιάσει ένα μοντέλο που θα καλύψει τις ανάγκες κάποιου που θέλει ένα αυτοκίνητο με χώρους, αλλά να προσφέρει κάτι που βρίσκεται μέσα στα trends της εποχής και όχι ένα ξεπερασμένο πολυμορφικό ή ένα απλό μεσαίο σεντάν. Ο στόχος είναι, να φτάσει ή και να ξεπεράσει τις πωλήσεις και των τριών αυτών μοντέλων, κάτι που δεν θα δυσκολευτεί να πετύχει με τη μέτρια πορεία του Mondeo και την πολύ χαμηλή ζήτηση των Galaxy / S-Max, ενώ παράλληλα το κόστος παραγωγής θα είναι στο 1/3 αφού μιλάμε για ένα μοντέλο και όχι για τρία.