Υπερ-δημοπρασία το Μάιο στο Μονακό

Gazzetta team
Μια δημοπρασία που αναμένεται να σπάσει πολλά ρεκόρ έχει προγραμματίσει ο οίκος Σόθμπις για τον Μάιο στο Μονακό.

Η ετήσια δημοπρασία του οίκου Σόθμπις στο Μονακό συμπίπτει φέτος με το Γκραν Πρι Ιστορικών που διοργανώνεται στους δρόμους του Πριγκηπάτου και ακριβώς για αυτόν τον λόγο έχει τόσο έντονο το αγωνιστικό στοιχείο. Τόσο στα αξεσουάρ που θα διατεθούν προς πώληση, όσο και στα αυτοκίνητα υπάρχουν ορισμένα εντυπωσιακά κομμάτια, τεράστιας συλλεκτικής αξίας που αναμένεται να συμβάλουν το καθένα ξεχωριστά, ώστε τα συνολικά έσοδα της δημοπρασίας να αγγίξουν τα 45 εκατομμύρια Ευρώ.

Προσφορά Predictor*! Η ώρα του πρώτου γκολ χαρίζει μετρητά* (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Από την φόρμα και το κράνος που φόρεσε ο Στηβ ΜακΚουίν στις 24 ώρες του Λε Μαν, μέχρι το μονοθέσιο της Benetton που οδήγησε ο Μίκαελ Σουμάχερ, ο οίκος έχει φροντίσει φέτος να προσδώσει ξεχωριστό χαρακτήρα στη συγκεκριμένη δημοπρασία που ούτως ή άλλως είναι ανάμεσα στις ελάχιστες παγκοσμίως με τόση αίγλη και λάμψη.

Εκτός των motorsport αυτοκινήτων και αξεσουάρ όμως υπάρχουν κλασσικά και συλλεκτικά αυτοκίνητα που δεν έχουν συμμετοχή σε αγώνες αλλά αποτελούν μήλον της έριδος ανάμεσα στους συλλέκτες. Η Lamborghini Huracan που δώρισε η εταιρεία στον Πάπα Φραγκίσκο με ειδική βαφή για την περίσταση, πολλές Ferrari, λιγότερες Porsche και ανάμεσά τους BMW, Aston Martin, Jaguar και άλλα. Στην κορυφή του καταλόγου η Ferrari 250 GT Berlinetta του 1957 που αναμένεται να φτάσει τα 9.000.000 Ευρώ.