Με 1.000 χλμ αυτονομία το νέο ηλεκτρικό Roadster της Tesla (pics)

Gazzetta team
Με 1.000 χλμ αυτονομία το νέο ηλεκτρικό Roadster της Tesla (pics)
Με εξωπραγματικές επιδόσεις, εντυπωσιακή εμφάνιση και κορυφαία τιμή αυτονομίας, η δεύτερη γενιά του μοντέλου Roadster της Tesla ξεπερνά κάθε προσδοκία, όμως λόγω της τιμής του, απευθύνεται σε λίγους.

Μέσα σε δύο χρόνια αναμένεται να βγει στην παραγωγή το νέο Tesla Roadster, ένα σπορ μοντέλο με εντυπωσιακά τεχνικά χαρακτηριστικά και κορυφαίες επιδόσεις. Μιλώντας για τις τελευταίες, κρατήστε τα 2,0 δευτερόλεπτα για τα 0-100 χλμ./ώρα, 4,2 δευτερόλεπτα για τα 0-160 χλμ./ώρα και έξοδος από το 400άρι σε 8,9 δευτερόλεπτα! Η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 400 χλμ./ώρα και η αυτονομία του βρίσκεται στα 620 μίλια, δηλαδή περίπου στα 1.000 χιλιόμετρα σε συνθήκες αυτοκινητόδρομου!

Όλα τα παραπάνω ανακοινώθηκαν από τον CEO της Tesla, Έλον Μασκ. Σε ο,τι αφορά την εμφάνιση, βλέπουμε ότι είναι τυπική Tesla από όλες τις γωνίες και σίγουρα εντυπωσιάζει. Μπορεί να μοιάζει με διθέσιο, αλλά στην πραγματικότητα έχει χώρο και για άλλους δύο επιβάτες, όμως οι θέσεις είναι αρκετά στριμωγμένες και μάλλον ελάχιστες φορές θα χρησιμοποιηθούν. Φτάνοντας στο κομμάτι της τιμής, βλέπουμε πως το νέο Tesla Roadster ξεκινά από τα 200.000 δολάρια (~170.000€) και στην αρχή της παραγωγής θα βγει μια ειδική έκδοση με το όνομα Roadster Founder Series, που θα αρχίζει από τις 250.000 δολάρια (~210.000€).

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!