Μαρκ Μάρκεθ: «Ένιωσα ξανά οδηγός»

Gazzetta team
Μαρκ Μάρκεθ: «Ένιωσα ξανά οδηγός»
Στο Γκραν Πρι του Πορτιμάο ο Μαρκ Μάρκεθ έτρεξε ξανά στο MotoGP ύστερα από τον τραυματισμό του, με τον ίδιο να λέει ότι δεν έδωσε καμία σημασία στη θέση που τερμάτισε.

Η μεγάλη ημέρα για τη Repsol Honda έφτασε: ο Μαρκ Μάρκεθ βρίσκεται και πάλι στην πίστα! Ο αναβάτης τραυματίστηκε πέρυσι αρκετά σοβαρά και έχασε πολλούς μήνες εξελίξεων και αγώνων. Την αρχή της χρονιάς δεν την πρόλαβε, όμως στο Πορτιμάο έτρεξε και πάλι, έχοντας προετοιμαστεί πάρα πολύ σωστά για την επάνοδό του. Ο Μαρκ Μάρκεθ στον αγώνα τερμάτισε έβδομος.

Πήρε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα με δεδομένο ότι έχει να τρέξει τόσους μήνες και έχει χάσει την εποαφή του τόσο με τις συνθήκες ενός αγώνα, όσο και με της ανανεωμένης μοτοσικλέτας. Ο Μάρκεθ προφανώς είναι ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα που κατάφερε να πάρει στην πρώτη του εμφάνιση, όμως δεν είναι αυτό που τον ενδιαφέρει περισσότερο από όλα.

«Στο όριο έφτασα μόνο στις κατατακτήριες»

«Είμαι άνθρωπος που θέλω να κρατάω τα συναισθήματά μου για μένα, αλλά όταν επέστρεψα στο box ξέσπασα. Έκλαψα για όλα όσα πέρασα τους προηγούμενους 9 μήνες. Ήταν ιδιαίτερος ο σημερινός αγώνας, ένιωσα και πάλι σαν οδηγός κι αυτό μετράει περισσότερο από το τελικό αποτέλεσμα. Αν οδηγούσα όπως παλιά δεν θα άντεχα ούτε τρεις γύρους. Στο όριο έκανα μόνο έναν γύρο. Αυτόν στις κατατακτήριες. Ακόμα πονάω πολύ στο χέρι.

Δεν έχει τελειώσει η πορεία της ανάρρωσης και δεν θα τελειώσει ούτε στην Χερέθ. Είναι σημαντικό όμως που επέστρεψα στην πίστα. Αυτό που μου λείπει περισσότερο είναι η προπόνηση στο γυμναστήριο αλλά πάνω απ’ όλα το να οδηγώ τη μοτοσυκλέτα. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο στους αγώνες, αφού όταν είμαι σπίτι δεν γίνεται. Το κόκκαλο είναι εντάξει τώρα, αλλά δεν μπορώ να το πιέζω πολύ. Ίσως προς τα μισά της χρονιάς να μπορώ να προπονούμαι και στο σπίτι» ήταν τα λόγια του Μαρκ Μάρκεθ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!