Απογοητευμένος από την εκκίνηση στον αγώνα ο Μάβερικ Βινιάλες

Gazzetta team
Απογοητευμένος από την εκκίνηση στον αγώνα ο Μάβερικ Βινιάλες
Αν και κατάφερε να κερδίσει στον πρώτο αγώνα της χρονιάς στο Κατάρ, ο Μάβερικ Βινιάλες δεν επανέλαβε την επιτυχία του και στο δεύτερο αγώνα έχασε έδαφος από την εκκίνηση.

Πέμπτος τερμάτισε ο Μάβερικ Βινιάλες στο δεύτερο αγώνα του MotoGP, που έγινε και πάλι στο Κατάρ. Ο αναβάτης της Yamaha κατάφερε να κερδίσει στον πρώτο αγώνα που έγινε στην ίδια πίστα, όμως αυτό το τριήμερο τα πράγματα δεν πήγαν όπως ιδανικά θα ήθελε. Το Σάββατο, έχασε τις κατατακτήριες δοκιμές και την Κυριακή στον αγώνα έμεινε πολύ πίσω μετά την εκκίνηση.

Σύμφωνα με τον ίδιο τον Βινιάλες το ξεκίνημα έφταιξε που έχασε έδαφος και μέσα στον αγώνα δεν είχε το ρυθμό να ανακτήσει τις χαμένες θέσεις. Στον αντίποδα, ο teammate του, Φάμπιο Κουαρταραρό κατάφερε να είναι ο νικητής του αγώνα, μπροστά από τους Ζουάν Ζαρκό και Χόρχε Μάρτιν της Pramac που είχαν τις δύο πρώτες θέσεις εκκίνησης. Ο Μάβερικ Βινιάλες μίλησε μετά από τον αγώνα της Κυριακής.

«Η μοτοσικλέτα είναι πιο ανταγωνιστική από πέρυσι»

«Αν είχα κάνει καλή εκκίνηση, όλα θα ήταν διαφορετικά. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Πρέπει να τα πάω καλύτερα. Το μόνο που έπρεπε να κάνω ήταν μια καλή εκκίνηση για να μείνω κοντά στους πρώτους, αλλά δεν το κατάφερα. Δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένος με το πως ξεκίνησα, αντίθετα έχω ενοχληθεί από το ξεκίνημα. Δυστυχώς και άργησα να ξεκινήσω και δεν έκανα σωστή εκκίνηση με αποτέλεσμα να σηκωθεί ο εμπρός τροχός στον αέρα. Πάντως και σήμερα είχα την επιβεβαίωση ότι η μοτοσυκλέτα έχει μεγάλη δυναμική. Ήμουν γρήγορος. Είμαστε ακόμα στην αρχή, οπότε πρέπει να είμαστε ήρεμοι. Το ενθαρρυντικό είναι ότι η μοτοσυκλέτα είναι πιο ανταγωνιστική απ’ ότι πέρυσι» είπε ο Βινιάλες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!