Βινιάλες: «Η Yamaha επέστρεψε»!

Πέτρος Σηφαλάκης
Βινιάλες: «Η Yamaha επέστρεψε»!
Μετά τη νίκη του στο πρώτο Γκραν Πρι του MotoGP για το 2021, ο Μάβερικ Βινιάλες λέει ότι φέτος η Yamaha έχει κάνει άλματα εξέλιξης και μπορεί πλέον να είναι ανταγωνιστική.

Εδώ και αρκετά χρόνια η Yamaha αντιμετώπιζε διάφορα προβλήματα με τη μοτοσικλέτα της. Η φθορά των ελαστικών, η περιορισμένη ισχύς του κινητήρα στις ευθείες και η αλλαγή συμπεριφοράς με γεμάτο το ντεπόζιτο προβλημάτιζαν τον Μάβερικ Βινιάλες, ο οποίος μπορούσε να είναι πολύ γρήγορος στις δοκιμές αλλά στον αγώνα πάντα έμενε πίσω.

Το 2021 όμως φέρνει νέα δεδομένα στο MotoGP, όπως μπορέσαμε να δούμε και από τον πρώτο αγώνα της χρονιάς στο Κατάρ. Ο Ισπανός κατάφερε να κερδίσει, ο teammate του, Φάμπιο Κουαρταραρό, είπε ότι είναι σε εντελώς άλλο επίπεδο και τα... όνειρα της Yamaha για μια επιτυχημένη χρονιά, ξεκίνησαν.

«Χρειαζόμαστε πίεση, περισσότερη πίεση»

«Το καλό είναι ότι καθώς οδηγώ τη νέα μοτοσικλέτα, αισθάνομαι ότι η Yamaha επέστρεψε! Οι προσδοκίες που είχαμε στο παρελθόν επιτέλους ήρθαν. Δεν ξέρω αν είναι η συγκεκριμένη πίστα, οι συνθήκες ή οτιδήποτε άλλο αλλά ένιωσα τη δύναμη της μοτοσικλέτας μας και αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Η ταχύτητα στις στροφές είναι ένας άσος στο μανίκι μας για να αντιμετωπίσουμε τους αντιπάλους όπως η Suzuki. Χρειαζόμαστε αυτή την ταχύτητα. Επίσης χρειαζόμασταν να είμαστε λίγο πιο δυνατοί στις προσπεράσεις. Ήταν κάτι που μας έλειπε πέρυσι. Πολλές φορές είχα καλό ρυθμό στον αγώνα αλλά κόλλαγα και δεν μπορούσα να προσπεράσω.

Στο Κατάρ όμως όπως είπα, ήμασταν γρήγοροι σε πολλά σημεία. Ακόμη πρέπει να καταλάβω πως θα πρέπει να βγω μπροστά σε μερικά σημεία όμως. Γενικά θεωρώ ότι δουλέψαμε πολύ καλά το χειμώνα. Ετοιμάσαμε τη μοτοσικλέτα μας, για να είμαστε τουλάχιστον πιο γρήγοροι στις αλλαγές κατεύθυνσης. Συνεπώς μπορώ να στρίψω με περισσότερη ταχύτητα και αυτό μας δίνει ευκαιρίες. Ήμουν πολύ πιο επιθετικός από ότι στους προηγούμενους αγώνες πέρυσι. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι, δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε. Χρειαζόμαστε πίεση, περισσότερη πίεση. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος» είπε ο αναβάτης της Yamaha, Μάβερικ Βινιάλες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!