Μαρκ Μάρκεθ: «Πέρασα δύσκολα το φθινόπωρο»

Gazzetta team
Μαρκ Μάρκεθ: «Πέρασα δύσκολα το φθινόπωρο»
Η περσινή χρονιά ήταν μια πραγματική δοκιμασία για τον Μαρκ Μάρκεθ και ο ίδιος παραδέχεται ότι έζησε δύσκολες στιγμές, ειδικά στην περίοδο από τον Σεπτέμβρη μέχρι το Νοέμβρη.

Μετά από μια σειρά χειρουργείων, πολλούς μήνες αποκατάστασης και φυσικά, την απουσία του σε μια ολόκληρη χρονιά του MotoGP, ο Μαρκ Μάρκεθ βρίσκεται σε μια δύσκολη κατάσταση. Η πορεία της υγείας του είναι θετική και σίγουρα η μεγάλη επιστροφή αναμένεται μέσα στους επόμενους μήνες, όπως διαβεβαιώνουν και οι γιατροί που παρακολουθούν την πορεία του, όμως η ψυχολογική φόρτιση που βιώνει είναι μεγάλη.

«Ποτέ δεν σκέφτηκα ότι δεν θα αγωνιστώ ξανά»

Όπως ο ίδιος λέει, η χειρότερη περίοδος ήταν το φθινόπωρο. Μεταξύ Σεπτέμβρη και Νοέμβρη, ο τραυματισμός του τον επηρέασε πολύ και καθώς έβλεπε ότι δεν βελτιωνόταν, απογοητευόταν. «Σίγουρα πέρασα πολύ δύσκολα τόσο πνευματικά, όσο και σωματικά. Ειδικά εκεί κάπου στο Σεπτέμβρη, τον Οκτώβρη και το Νοέμβρη. Κάθε εβδομάδα, κάθε μέρα σε όλους αυτούς τους μήνες, η αίσθηση στο χέρι μου ήταν ακριβώς η ίδια. Δεν έβλεπα καμία βελτίωση. Δεν χειροτέρευα αλλά δεν βελτιωνόμουν. Η αίσθητη που είχα ήταν σαν κάτι να κινείται μέσα μου. Μετά έκανα αρκετές εξετάσεις και βρήκαμε τη μόλυνση.

Πάλι κάτι δεν μου πήγαινε καλά. Από την άλλη οι γιατροί έλεγαν ότι πρέπει να περιμένω. Έτσι και εγώ περίμενα, έκανα ό,τι μου έλεγαν. Η αίσθηση ήταν η ίδια και αυτοί οι δύο συγκεκριμένοι μήνες ήταν πολύ δύσκολοι. Αλλά και μετά το τρίτο χειρουργείο τα πράγματα ήταν δύσκολα. Έμεινα μέσα στο νοσοκομείο για 10 μέρες. Από τότε έγιναν κάποια βήματα με το χέρι και την αίσθησή μου και προσπάθησα να είμαι περισσότερο αισιόδοξος. Δεν σκέφτομαι ποτέ ότι δεν θα αγωνιστώ ξανά και ποτέ μου δεν το σκέφτηκα. Πάντα έχω στο μυαλό μου ποιος θα είναι ο επόμενος αγώνας, οι επόμενες δοκιμές» ήταν τα λόγια του Μαρκ Μάρκεθ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!