Νέες αλλαγές στο καλεντάρι του MotoGP για το 2021

Πέτρος Σηφαλάκης
Νέες αλλαγές στο καλεντάρι του MotoGP για το 2021
Δύο διαδοχικοί αγώνες θα λάβουν χώρα στο Κατάρ για την εκκίνηση της φετινής χρονιάς του MotoGP, πριν συνεχίσουν για τον τρίτο αγώνα που τελικά θα πραγματοποιηθεί στο Πορτιμάο.

Μετά το... μπάχαλο που δημιουργήθηκε το 2020 με το πρόγραμμα όλων των αγώνων στον κόσμο, το MotoGP δεν θέλει να περάσει από μια παρόμοια κατάσταση και αλλάζει για ακόμη μια φορά το καλεντάρι του 2021 προκειμένου να έχει τα λιγότερα δυνατά «ρίσκα».

Έτσι λοιπόν στο Κατάρ θα γίνει η εκκίνηση της σεζόν στις 28 Μαρτίου και μετά, στις 4 Απριλίου θα γίνει ακόμη ένας αγώνας εκεί. Στη συνέχεια το MotoGP θα μεταφερθεί σε Ευρωπαϊκό έδαφος και πιο συγκεκριμένα, στην Πορτογαλία, για να γίνει αγώνας στην πίστα του Πορτιμάο στις 18 Απριλίου. Από εκεί και πέρα θα έχουμε διοργανώσεις κυρίως στην Ευρώπη, μέχρι και τον Οκτώβριο όπου το πρόγραμμα προβλέπει αγώνα στην Ιαπωνία.

Οκτώβρης και Νοέμβρης θα αποτελούνται από αγώνες κυρίως σε άλλες ηπείρους. Για την ώρα δεν έχουν ξεκαθαρίσει αν θα γίνει αγώνας στις ΗΠΑ, όπως επίσης δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει με τον αγώνα της Αργεντινής. Αμφότεροι προς το παρόν, έχουν αναβληθεί.

Ακόμη και αν δεν γίνουν τελικά, η διοίκηση του MotoGP έχει κάποιες διοργανώσεις σαν... backup για να καλύψουν το χαμένο έδαφος. Η Dorna μας έχει διαβεβαιώσει ότι θα ενημερωνόμαστε αμέσως όταν γίνονται αλλαγές οπότε σύντομα θα ξέρουμε και τι θα γίνει με ΗΠΑ και Αργεντινή. Κρατάμε ότι η χρονιά του 2021 ανοίγει στις 28 Μαρτίου και ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς γίνεται στις 14 Νοέμβρη.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!