Λορένθο: «Δεν περίμενα ότι η Yamaha θα άλλαζε τον Ρόσι»

Gazzetta team
Λορένθο: «Δεν περίμενα ότι η Yamaha θα άλλαζε τον Ρόσι»
Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Χόρχε Λορένθο αποκάλυψε τα σχέδια για το μέλλον του, μίλησε για την τωρινή του κατάσταση και δεν παρέλειψε να σχολιάσει τη «μεταγραφή» του Βαλεντίνο Ρόσι στη δορυφορική Petronas.

Παρά το γεγονός ότι ο Χόρχε Λορένθο δεν βρίσκεται πλέον ως αναβάτης στο MotoGP, τα φώτα της δημοσιότητας δεν έχουν φύγει από πάνω του. Ο Ισπανός καταφέρνει να βρίσκεται στο προσκήνιο, λόγω της θέσης του ως πρώην δοκιμαστής της Yamaha αλλά και μέσα από τις... πικάντικες δηλώσεις που κάνει συχνά-πυκνά.

Αυτή τη φορά μίλησε στο Sky Sport. Έδωσε μια μεγάλη συνέντευξη μέσα από την οποία λέει πολλά πράγματα για τον ίδιο, την τωρινή του ζωή, τα σχέδιά του για το μέλλον και εκφράζει τις απόψεις του για διάφορα ζητήματα που απασχολούν το MotoGP σήμερα, όπως η μετακίνηση του Βαλεντίνο Ρόσι στη δορυφορική Yamaha Petronas πλάι στον Μορμπιντέλι, για να ανέβει ο πολλά υποσχόμενος Φάμπιο Κουαρταραρό στην εργοστασιακή Yamaha.

«Δεν θα είμαι δοκιμαστής της Yamaha»

«Είμαι καλά. Έκανα και πολλές μέρες διακοπές στο Ντουμπάι. Περάσαμε καλά με τους φίλους μου. Μόλις πριν λίγο επέστρεψα στο Λουγκάνο. Για την ώρα δεν έχω κάτι άμεσο για το μέλλον μου. Δεν θα είμαι δοκιμαστής της Yamaha. Υπήρξαν συζητήσεις και με την Aprilia βέβαια. Είμαι καλός φίλος με τον Μάσιμο Ριβόλα. Καθίσαμε και συζητήσαμε το ενδεχόμενο να συνεργαστούμε, αλλά στο τέλος επέλεξαν να μείνουν με τους οδηγούς που έχουν. Τώρα είμαι πιο ήρεμος κι έχω αρκετά πλάνα στο μυαλό μου. Δεν έχω την πίεση του MotoGP. Σκέφτομαι να γίνω σχολιαστής στην τηλεόραση, να μεταδώσω την εμπειρία μου σε νέα παιδιά ή να γίνω μάνατζερ σε νέους αναβάτες» είπε για την προσωπική του κατάσταση.

«Η Μ1 δεν είναι τόσο ολοκληρωμένη σήμερα»

Στη συνέχεια μίλησε για τη μοτοσικλέτα που του χάρισε τις μεγαλύτερες επιτυχίες στο MotoGP, τη Yamaha M1. «Από μικρός είχα την ικανότητα να προσαρμόζομαι πολύ γρήγορα και να κατανοώ αμέσως μια μοτοσυκλέτα. Στην Yamaha με εμπιστεύτηκαν στην εξέλιξη και κάναμε μια εξαιρετική μοτοσυκλέτα. Πάντα ακολουθούσαμε το μονοπάτι του να κάνουμε μια μοτοσυκλέτα που να είναι εύκολη για τον οδηγό. Μια μοτοσυκλέτα που να την οδηγούν όλοι. Το ίδιο κάναμε και στην Ducati. Τώρα όμως, για μένα η Yamaha δεν έχει την πιο ολοκληρωμένη μοτοσυκλέτα όπως όταν αγωνιζόμουν μ’ αυτούς».

«Λογική απόφαση, αλλά έκπληξη»

Ύστερα, σχολίασε τη μετακίνηση του Βαλεντίνο Ρόσι στην Petronas Yamaha. «Μου έκανε έκπληξη. Δεν το περίμενα να φύγει από την εργοστασιακή ομάδα. Πάντως δεν νομίζω ν’ αλλάξουν πολλά για τον Βαλεντίνο. Άλλωστε ο Μορμπιντέλι και ο Κουαρταραρό απέδειξαν πως μπορείς να κερδίσεις και με μια μοτοσυκλέτα θεωρητικά κατώτερη. Δεν νομίζω να έχει πρόβλημα. Θυμάμαι πάντως το 2008 που έλεγαν ότι ο Βαλεντίνο ίσως πάει στην F1, η Yamaha αντέδρασε και με έφερε στην ομάδα κοιτώντας το μέλλον. Και τώρα, με τον Βαλεντίνο στα 41 του, είναι λογικό για την Yamaha να κοιτάει προς νεαρούς αναβάτες, όπως ο Κουαρταραρό. Λογική απόφαση αλλά δεν παύει να είναι έκπληξη».

«Πάντα έχουμε δύο πλευρές σε κάθε ιστορία»

Τέλος, αναφέρθηκε στη Ducati και ειδικότερα, στη σχέση του Αντρέα Ντοβιτσιόζο με τον Τζίτζι Νταλίνα που ακούστηκαν πολλά τελευταία. «Όταν χαλάει μια σχέση, είναι λογικό και οι δύο πλευρές να θεωρούν ότι ο άλλος έκανε το λάθος. Πάντα θα υπάρχουν δύο πλευρές σε κάθε ιστορία. Ο Αντρέα υπερασπίζεται τη γνώμη του, την εικόνα του και όλα τα συναφή ενώ και ο Νταλίνα κάνει το ίδιο. Στο κάτω-κάτω είχαν έναν επιτυχημένο «γάμο». Ο Αντρέα τερμάτισε δεύτερος επί τρία χρόνια και η Ducati επέστρεψε στη μάχη για τον τίτλο μετά από πολλά χρόνια. Επομένως και οι δύο πρέπει να είναι χαρούμενοι. Σίγουρα υπήρχαν προστριβές μεταξύ τους. Πράγματα που δεν μπορεί να καταλάβει κανείς απέξω και στο τέλος οδήγησαν στη ρήξη των σχέσεών τους» ήταν τα λόγια του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!