Η Ducati παραμένει στο MotoGP μέχρι το 2026

Gazzetta team
Η Ducati παραμένει στο MotoGP μέχρι το 2026
Νέο συμβόλαιο υπέγραψε το εργοστάσιο της Ducati με τη Dorna, όπου προβλέπεται ότι οι Ιταλοί θα μείνουν στο κορυφαίο πρωτάθλημα μοτοσικλετών για τουλάχιστον πέντε χρόνια ακόμη.

Το δεύτερο εργοστάσιο που υπέγραψε νέο συμβόλαιο συνεργασίας με το MotoGP έγινε η Ducati, μετά την KTM. Η ιταλική μάρκα ανέκαθεν είχε αγωνιστική παράδοση και δεν γίνεται να απουσιάζει από το κορυφαίο πρωτάθλημα μοτοσικλετών, στο οποίο έχει σταθερά καλή πορεία. Η συμφωνία που έκαναν με το MotoGP είναι ότι μέχρι τουλάχιστον και το 2026 θα βρίσκονται στην κατηγορία, κάτι που σημαίνει ότι το συμβόλαιο έχει διάρκεια πέντε ετών.

«Η Dorna με υπερηφάνεια ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας μας με την Ducati και τους ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη τους» είπε ο Καρμέλο Εζπελέτα, επικεφαλής της Dorna. Ο CEO της Ducati, έκανε κι εκείνος με τη σειρά του τις απαραίτητες δηλώσεις.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα μοιραστούμε αυτή τη νέα σελίδα στην ιστορία μας, έχοντας δύο νέους αναβάτες όπως ο Τζακ Μίλερ και ο Πέκο Μπανάια. Η δυναμική τους και το ταλέντο τους θα είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για το νέο πρωτάθλημα που είναι έτοιμο να ξεκινήσει. Με αυτή την ανακοίνωση επιβεβαιώνουμε ότι οι αγώνες και οι υψηλών επιδόσεων μοτοσυκλέτες παραμένουν ένα βασικό συστατικό της Ducati. Θέλω να ευχαριστήσω την Dorna και ειδικά τον Καρμέλο Εζπελέτα για την καταπληκτική τους δουλειά όλα αυτά τα χρόνια» ήταν τα λόγια του.

Να πούμε ότι στην πορεία της στο MotoGP, η ομάδα της Ducati έχει πάρει 160 βάθρα και 51 νίκες, μέσα στα 18 χρόνια που αγωνίζονται. Έπαιρναν σταθερά τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα οδηγών το 2017, το 2018 και το 2019, ενώ πέρσι κατέκτησαν το πρωτάθλημα κατασκευαστών μετά από την τιμωρία της Yamaha. Ο δεύτερος διεκδικητής του τίτλου ήταν η Suzuki, ωστόσο οι Ιάπωνες έμειναν πίσω καθώς δεν έχουν και καμία δορυφορική ομάδα να τους υποστηρίζει στη συλλογή βαθμών. Η Suzuki πάντως, πήρε τα άλλα δύο πρωταθλήματα του 2020, αυτό των οδηγών με τον Ζοάν Μιρ και των ομάδων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!