Περνάτ: «Δεν θα επιστρέψει το 2021 ο Μαρκ Μάρκεθ»

Gazzetta team
Περνάτ: «Δεν θα επιστρέψει το 2021 ο Μαρκ Μάρκεθ»
Δεν είναι και πολύ αισιόδοξος ο Κάρλο Περνάτ για την εξέλιξη της υγείας του Μαρκ Μάρκεθ, αφού λέει ότι δεν «βλέπει» πιθανότητες να γυρίσει στο MotoGP μέσα στο επόμενο έτος.

Ο Μαρκ Μάρκεθ μπήκε για τρίτο χειρουργείο στο χέρι του και δείχνει ότι τα πράγματα ήταν αρκετά πιο περίπλοκα από ότι είχαν εκτιμήσει οι γιατροί από την αρχή. Ο Ισπανός αναβάτης της Honda βρίσκεται ακόμη στο νοσοκομείο και δεν έχει πάρει εξιτήριο, τον παρακολουθούν στενά και αυτό λόγω μιας μόλυνσης που του δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την ανάρρωση. Ο γνωστός μάνατζερ, Κάρλος Περνάτ, είπε μερικά πράγματα για τον Μάρκεθ.

«Μόνη τους ελπίδα ο Ντοβιτσιόζο»

«Ήταν μια πολύ δύσκολη αυτή η επέμβαση και θα κάνει εξετάσεις σε ένα μήνα για να δει ότι όλα πήγαν καλά. Για μένα όμως υπάρχουν πολλές πιθανότητες να μην αγωνιστεί ούτε το 2021, αν και ελπίζω να αποδειχθώ λάθος. Μετά από αυτό το χειρουργείο θέλει έξι μήνες να αναρρώσει και πρέπει να σκεφτείτε ότι θα είναι ένα χρόνο εκτός μοτοσυκλέτας. Επομένως θα χρειαστεί μερικούς μήνες για να τον δούμε σε Αγώνα. Μετά από τόσο καιρό θα χρειαστεί χρόνο για να επιστρέψει. Θα πρέπει να αποφασίσουν μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου στη Honda.

Το σενάριο που επικρατεί στην Honda είναι να βάλουν τον Άλεξ Μάρκεθ με τον Εσπαργκαρό και στην LCR τους Ντοβιτσιόζο, Νακαγκάμι. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να κινηθούν αμέσως και να προσφέρουν στον Ντόβι ένα συμβόλαιο 2 ή 3 χρόνων ως δοκιμαστής. Αν του προσφέρουν ένα χρόνο συμβόλαιο ή μια συμφωνία για να αντικαταστήσει σε μερικούς Αγώνες τον Μαρκ, ο Ντόβι δεν θα το δεχτεί. Είναι δύσκολη η κατάσταση στην Honda. Ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο είναι η μόνη τους λύση, αλλά έχω την εντύπωση πως θέλει πολύ να αγωνιστεί στο motocross. Είναι η μόνη τους ελπίδα και όλα φαίνεται ότι εξαρτώνται από εκείνον. Πρέπει να τον πείσουν» είπε ο Κάρλος Περνάτ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!