6 μήνες αποθεραπεία για τον Μαρκ Μάρκεθ μετά το τρίτο χειρουργείο

Πέτρος Σηφαλάκης
6 μήνες αποθεραπεία για τον Μαρκ Μάρκεθ μετά το τρίτο χειρουργείο
Ο τραυματισμός του Μαρκ Μάρκεθ από τον αγώνα της Χερέθ φέτος φαίνεται ότι δεν έχει βελτιωθεί στο σημείο που περίμεναν οι άνθρωποι της Honda και έτσι ο Ισπανός μπήκε στο χειρουργείο για τρίτη φορά.

Δύσκολα φαίνονται τα πράγματα για τον Μαρκ Μάρκεθ σε ο,τι αφορά την κατάσταση της υγείας του. Στον πρώτο αγώνα της Χερέθ φέτος, ο Μάρκεθ έπεσε και είχε έναν τραυματισμό στο βραχιόνιο του δεξιού του χεριού. Ο Ισπανός μπήκε αμέσως στο χειρουργείο, του τοποθετήθηκε μια μεταλλική πλάκα και επέλεξε να τρέξει ξανά, έξι μόλις μέρες μετά στο δεύτερο γύρο της Χερέθ, αλλά η πίεση που άσκησε στο χέρι του λύγισε τη μεταλλική πλάκα και την έσπασε σε ένα σημείο.

Ο Μάρκεθ μετά από αυτό εγκατέλειψε, έκανε δεύτερο χειρουργείο και έκτοτε δεν κατάφερε να γυρίσει στις πίστες μέχρι και το τέλος της χρονιάς του 2020. Υπήρχαν οι φήμες βέβαια, ότι θα έμπαινε και τρίτη φορά στο χειρουργείο. Η Honda δεν είχε επιβεβαιώσει τίποτα αλλά το βράδυ της Πέμπτης, 3 Δεκέμβρη, έγινε γνωστό ότι ο Μάρκεθ πέρασε από οκτάωρη επέμβαση. Οι γιατροί λένε ότι θα του πάρει έως και έξι μήνες για να αποκατασταθεί πλήρως και έτσι δεν γνωρίζουμε τι σχέδια έχει η Honda για τη νέα σεζόν.

Αν όντως θέλει έξι μήνες, σημαίνει ότι για τον πρώτο καιρό της νέας χρονιάς ο Μάρκεθ θα απέχει από την αγωνιστική δράση. Δεν αποκλείεται λοιπόν να τον δούμε για ακόμη μια φορά εκτός της πίστας και να περάσει ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο στη Repsol Honda που μένει χωρίς θέση, τώρα που έφυγε από τη Ducati και δεν έχει καμία άλλη πρόταση να τον ικανοποιεί. Η προσωρινή αυτή λύση ίσως έρθει για ένα χρόνο, μέχρι να αποκατασταθεί το θέμα υγείας του Μαρκ Μάρκεθ. Τίποτα όμως δεν είναι σίγουρο για την ώρα και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε, έως την ώρα που θα έρθουν οι επίσημες ενημερώσεις από την ομάδα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!