Βινιάλες: «Η χειρότερη σεζόν της καριέρας μου φέτος»

Gazzetta team
Βινιάλες: «Η χειρότερη σεζόν της καριέρας μου φέτος»
Καθόλου ευχαριστημένος με τις επιδόσεις του μέσα στο 2020 δεν είναι ο Μάβερικ Βινιάλες της Yamaha, ο οποίος λέει ότι δεν έχει περάσει ποτέ από χειρότερη χρονιά.

Δύο βάθρα στην πίστα της Χερέθ και η μια νίκη στον πρώτο αγώνα του Μισάνο δεν έφτασαν για να ικανοποιήσουν τον Μάβερικ Βινιάλες. Η αρχή της χρονιάς φέτος στο MotoGP τον έφερε ανάμεσα στα φαβορί για το πρωτάθλημα, η συνέχεια ωστόσο δεν ήταν αντίστοιχα δυναμική. Τελικά το αποτέλεσμα ήταν να πάρει την έκτη θέση στη βαθμολογία των οδηγών, τη στιγμή που ο Φράνκο Μορμπιντέλι της δορυφορικής Yamaha με την M1 του 2019 τελείωσε δεύτερος, μετά τον πρωταθλητή Ζοάν Μιρ.

«Μας περνάνε στην ευθεία και φρενάρουμε δυνατά»

«Προσπαθώ να κρατήσω κάτι θετικό από το ότι ήμουν η καλύτερη Μ1 του 2020 αλλά προφανώς ήταν μια καταστροφική χρονιά. Η χειρότερη της καριέρας μου. Δεν είναι εύκολο να το αποδεχτώ. Τώρα πάω σπίτι μου όμως και πρέπει να ηρεμήσω. Άλλοι πρέπει να ανησυχούν τώρα. Αν ήμουν πρώτος ή δεύτερος στο grid θα ήταν ένας τελείως διαφορετικός αγώνας, αφού όταν ήμουν μόνος μου έκανα 1:40,1 και 1:40,2 ίδιο ρυθμό με του Τζακ Μίλερ και του Φράνκο Μορμπιντέλι.

Το πρόβλημα είναι ότι όταν είσαι ανάμεσα σε άλλους σε περνάνε στην ευθεία και πρέπει να φρενάρεις πολύ δυνατά, φέρνοντας στο όριο το μπροστινό τροχό. Το έχουμε πει πολλές φορές ότι εμείς πρέπει να ξεκινάμε μπροστά και να πιέζουμε. Είναι ο μόνος τρόπος. Αλλιώς αρχίζεις πίσω και μένεις πίσω. Οι τελευταίοι 4-5 αγώνες ήταν σκέτη καταστροφή. Η δυναμική μας είναι για θέση στη δεκάδα» δήλωσε ο Μάβερικ Βινιάλες μετά τον τελευταίο αγώνα του MotoGP στην Πορτογαλία για το 2020.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!