Τέσσερα χρόνια εκτός του MotoGP ο Αντρέα Ιανόνε

Πέτρος Σηφαλάκης
Τέσσερα χρόνια εκτός του MotoGP ο Αντρέα Ιανόνε
Οι 18 μήνες ποινής εκτός του MotoGP έγιναν... τέσσερα χρόνια για τον Αντρέα Ιανόνε, «τελειώνοντας» στην ουσία την αγωνιστική του καριέρα.

Η αθλητική δικαιοσύνη ήταν αμείλικτη στην περίπτωση του Αντρέα Ιανόνε. Μετά την πολυσυζητημένη τιμωρία των 18 σε συνέχεια των αντιντόπινγκ τεστ, έδωσαν «τέλος» στην καριέρα του 31χρονου στο MotoGP δίνοντας διάρκεια τεσσάρων ετών στην ποινή του. Ύστερα από αυτό η κενή θέση που είχε η Aprilia περιμένοντας τον Ιανόνε προφανώς θα κλείσει με κάποιον άλλο αναβάτη.

Τα ονόματα που ακούγονται είναι αυτά του Καλ Κράτσλοου, του Αντρέα Ντοβιτσιόζο, του Μπράντλεϊ Σμιθ αλλά και του Χόρχε Λορένθο ο οποίος «ψάχνεται» τον τελευταίο καιρό για να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση. Ο Ιταλός είχε βρεθεί θετικός σε απαγορευμένη ουσία από τη λίστα της WADA, σε τεστ ντόπινγκ που είχαν γίνει στο Γκραν Πρι Μαλαισίας τον Νοέμβρη του 2019.

Ο Ιανόνε ισχυριζόταν ότι η απειροελάχιστη ποσότητα της ουσίας που βρέθηκε στον οργανισμό του δεν δικαιολογεί άμεση λήψη της, οπότε το πιο πιθανό σενάριο, ήταν να την έλαβε από κάποια τροφή. Στο δικαστήριο αυτό ισχυρίστηκε και η υπεράσπιση της πλευράς του Ιταλού και οι δικαστές δέχτηκαν τα στοιχεία, αναγνωρίζοντας ότι η ποσότητα της ουσίας δεν δικαιολογείται από εσκεμμένη λήψη της, ωστόσο τιμωρήθηκε κανονικά, για 18 μήνες στην αρχή και για τέσσερα χρόνια μετά την απόφαση επέκτασης της ποινής.

Η Aprilia «μπερδεύτηκε» από την απόφαση αυτή και αναρωτιέται, πώς είναι δυνατόν να του επιβληθεί μια τόσο βαριά τιμωρία αφού αποφάνθηκαν ότι δεν έγινε άμεση λήψη της απαγορευμένης ουσίας.Η Aprilia ψάχνει κάθε πιθανή λύση ακόμη και τώρα για τον αναβάτη της και αναφέρει ότι «τον στηρίζει με όλη της τη δύναμη», ενώ συμπληρώνει ότι «η ποινή δεν βγάζει κανένα απολύτως νόημα και θα έπρεπε να έχει αθωωθεί, όπως έχει συμβεί σε πάρα πολλές άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!