MotoGP: Τιμωρία για τη Yamaha, όχι για τους οδηγούς

Gazzetta team
MotoGP: Τιμωρία για τη Yamaha, όχι για τους οδηγούς
Η MSMA, η Ένωση των Κατασκευαστών έχει αυστηρούς κανόνες στα οποία η Yamaha, η Monster Energy Yamaha & η Petronas Yamaha SRT βρέθηκαν παραβατικές και γι αυτό τιμωρήθηκαν με αφαίρεση βαθμών.

Σε μια εσωτερική εποπτεία των κινητήρων που χρησιμοποίησε η Yamaha Motor Company στον πρώτο Αγώνα της Χερέθ, η εταιρία απέτυχε να σεβαστεί το πρωτόκολλο που απαιτεί την ομόφωνη απόφαση της MSMA για τεχνικές αλλαγές.

Για αυτό το λόγο η Yamaha Motor Company χάνει 50 βαθμούς στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών (τους διπλάσιους από αυτούς που κέρδισε στην Χερέθ 1). Η ομάδα Μonster Energy Yamaha MotoGP χάνει 20 βαθμούς στο πρωτάθλημα των Ομάδων και η Petronas Yamaha SRT χάνει 37 βαθμούς. Είναι οι βαθμοί που κέρδισαν με αυτούς τους κινητήρες που χρησιμοποιήθηκαν στην Χερέθ 1.

Οπότε η βαθμολογία του Πρωταθλήματος Κατασκευαστών διαμορφώνεται:

Ducati: 171
Suzuki: 163
Yamaha: 158
KTM: 143
Honda: 117
Aprilia: 36

Στο Πρωτάθλημα Οδηγών τα πράγματα παραμένουν ως είχαν, αφού θεωρήθηκε ότι οι οδηγοί δεν φέρουν ευθύνη για τις παραβάσεις των κατασκευαστών. Το πρόβλημα που υπάρχει είναι ότι με τους δύο πρώτους κινητήρες όλων των οδηγών της Yamaha να έχουν αποσυρθεί, θα πρέπει στους τρεις τελευταίους αγώνες να κάνουν λιγότερα χιλιόμετρα με τους εναπομείναντες κινητήρες, ή να βάλουν νέο κινητήρα και να ξεκινήσουν τελευταίοι. Ο Vinales αποκάλυψε ότι ήδη από την Αραγκόν κάνει λιγότερους γύρους στις δοκιμές για να του φτάσουν οι κινητήρες και έτσι δεν μπορεί να ρυθμίσει σωστά τη μοτοσυκλέτα του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!