Σημαντικές βελτιώσεις στη μοτοσικλέτα, λέει ο Βαλεντίνο Ρόσι

Πέτρος Σηφαλάκης
Σημαντικές βελτιώσεις στη μοτοσικλέτα, λέει ο Βαλεντίνο Ρόσι
Στα δοκιμαστικά του Μισάνο, ο «Γιατρός» φαίνεται ότι βρήκε λύση σε μερικά προβλήματα που τον απασχολούσαν μέχρι σήμερα, τα οποία τον καθυστερούν μέσα στον αγώνα.

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε ακούσει παράπονα για τη μοτοσικλέτα από τον Βαλεντίνο Ρόσι. ο Ιταλός λέει πολλές φορές ότι η Yamaha πρέπει να βρει κάποιες λύσεις στα προβλήματα που τον απασχολούν, πλέον όμως μοιάζει σαν να βρίσκεται σε καλό δρόμο, όπως δήλωσε και ο ίδιος μετά τα δοκιμαστικά του MotoGP στο Μισάνο.

«Κάναμε σκληρή δουλειά. Έκανα πολλούς γύρους, είχαμε πολλά και διαφορετικά πράγματα να δοκιμάσουμε. Το τεστ δεν ήταν κακό. Δουλέψαμε πάνω στη μοτοσικλέτα. Όπως πάντα, κάποια πράγματα έπιασαν και κάποια όχι. Συνολικά όμως είμαστε σε καλό σημείο. Βρήκαμε κάτι πολύ θετικό με τα ελαστικά οπότε για το Σαββατοκύριακο που έρχεται πιστεύω ότι θα είμαστε πιο δυνατοί» είπε ο Βαλεντίνο Ρόσι.

Καλές ήταν οι εντυπώσεις και του Μάβερικ Βινιάλες στα δοκιμαστικά. Ο ίδιος έχει πει πολλές φορές ότι στα ελεύθερα δοκιμαστικά και τις κατατακτήριες τα πάει τέλεια, αλλά στον αγώνα, με γεμάτο ντεπόζιτο βενζίνης, δεν μπορεί να κινηθεί στο ρυθμό που θέλει. Στο Μισάνο το περασμένο τριήμερο, επιβεβαιώθηκαν τα λεγόμενά του. Παρασκευή και Σάββατο είναι ένας από τους κορυφαίους και την Κυριακή, χάνεται.

«Κατά τη διάρκεια αυτού του τεστ λύσαμε το πρόβλημα με την υπερβολική φθορά στη μεσαία γόμα ελαστικού. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε περισσότερα πράγματα με τα μεσαία λάστιχα αυτό το Σαββατοκύριακο. Και το μαλακό όμως συμπεριφέρθηκε σωστά. Μπορώ να κάνω αρκετούς γύρους και με μεγάλη ταχύτητα, κάπου στο 1 λεπτό και 32 δευτερόλεπτα στο Μισάνο, χωρίς πρόβλημα. Είναι κάτι πολύ καλό για εμάς. Απλά χρειαζόμαστε να καταλάβουμε γιατί χάνουμε την πρόσφυση κατά τη διάρκεια του αγώνα και αισθάνομαι σαν να οδηγώ σε πάγο. Αν το φτιάξουμε αυτό θα μπορώ να οδηγώ πολύ πιο γρήγορα και να έχω πραγματικά καλούς χρόνους χωρίς να βρίσκομαι συνέχεια στο όριο» είπε ο Μάβερικ Βινιάλες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!