Εκπληκτική νίκη Μορμπιντέλι, έχασε το βάθρο ο Ρόσι

Γιώργος Βαρίνος
Εκπληκτική νίκη Μορμπιντέλι, έχασε το βάθρο ο Ρόσι
Άνετη νίκη του Φράνκο Μορμπιντέλι στο Γκραν Πρι του Σαν Μαρίνο, με 2ο τον Πέκο Μπανάια και 3ο τον Ζουάν Μιρ. Στην 4η θέση ο Ρόσι που έχασε στον τελευταίο γύρο το βάθρο, ενώ έπεσε δύο φορές ο Κουαρταραρό και εγκατέλειψε.

Το εφετινό MotoGP γιορτάζει τον τέταρτο αναβάτη που πετυχαίνει την παρθενική του νίκη στο κορυφαίο πρωτάθλημα μοτοσικλέτας. Ο πρώτος ήταν ο Κουαρταραρό στη Χερέθ, ο δεύτερος ο Μπίντερ στο Μπρνο και ο τρίτος ο Ολιβέιρα στο Σπίλμπεργκ, με τον Φράνκο Μορμπιντέλι να συμπληρώνει το καρέ θριαμβεύοντας στο Γκραν Πρι Αγίου Μαρίνου!

Εξαιρετική επίδοση από τον Φραντσέσκο Μπανάια που τερμάτισε δεύτερος μετά την επάνοδό του από τραυματισμό, ενώ ο Γιόαν Μιρ προσπέρασε τον Βαλεντίνο Ρόσι στον τελευταίο γύρο και στέρησε από τον Ιταλό τη χαμηλότερη θέση του βάθρου.

Ο Φάμπιο Κουαρταραρό έπεσε δύο φορές και έμεινε άποντος. Ετσι τον προσπέρασε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο με έξι βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο πλέον Κουαρταραρό, 13 από τον τρίτο Τζακ Μίλερ και 16 από τον τέταρτο Γιόαν Μιρ.

Ο αγώνας εξελίχθηκε αρχικά ομαλά με τον Μορμπιντέλι και τον Ρόσι να προηγούνται εμπρός από τους Μίλερ και ένα γκρουπάκι με τους Βινιάλες, Ρινς και Κουαρταραρό, μέχρι να πέσει ο τελευταίος στον όγδοο γύρο, ωστόσο συνέχισε ως εικοστός.

Ο Μορμπιντέλι άρχισε να χτίζει μία μεγαλύτερη διαφορά και στον 12ο γύρο βρισκόταν οκτώ δέκατα του δευτερολέπτου μπροστά από τον Ρόσι, ενώ στον 14ο γύρο πέρασε ο Ρινς τον Μίλερ και ανέβηκε τρίτος με 3 δεύτερα διαφορά από τον πρωτοπόρο Ιταλό.

Στον 19ο γύρο μπήκε ο Κουαρταραρό στα box, ενώ ο Ρόσι πιεζόταν πολύ από τους Ρινς και Μπανάια που κόλλησαν πίσω του. Ένα γύρο αργότερα πέρασε ο Μπανάια από την εσωτερική τον Ρινς και ανέβηκε τρίτος, ενώ έπεσε για δεύτερη φορά ο Κουαρταραρό και εγκατέλειψε οριστικά.

Στον 21ο γύρο πέρασε ο Μπανάια και τον Ρόσι στη στροφή 11, όπως είχε κάνει προηγουμένως και με τον Ρινς, ενώ στη συνέχεια δόθηκαν μάχες για τη δεύτερη θέση μεταξύ των Μπανάια, Ρόσι, Ρινς και Μιρ.

Στον 27ο και τελευταίο γύρο πέρασε ο Μιρ τον Ρινς στη στροφή 4 και ακολούθως τον Ρόσι στη στροφή 10, τερματίζοντας έτσι τρίτος. Νικητής ο Μορμπιντέλι με διαφορά 2,2 δευτερολέπτων από τον δεύτερο Μπανάια.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!