Η KTM δείχνει το δρόμο στο GP Στυρίας

Gazzetta team
Η KTM δείχνει το δρόμο στο GP Στυρίας
Με πολύ καλό καιρό και έντονο ανταγωνισμό, η δεύτερος περίοδος ελεύθερων δοκιμών στο Red Bull Ring ανέδειξε τη δυναμική της KTM.

Υπενθυμίζουμε ότι ο τραυματίας Ζοάν Ζαρκό με Ducati δεν συμμετέχει σήμερα, εν αναμονή των ιατρικών του εξετάσεων από τους γιατρούς του MotoGP, ενώ τελικά το αίσιο μεν αλλά εξαιρετικά επικίνδυνο ατύχημα που είχε με τον Μορμπιντέλι, τον “φόρτωσε” και με ποινή εκκίνησης από το pit lane, για τον επόμενο αγώνα που θα συμμετέχει.

Στο αγωνιστικό πεδίο, η στροφή 4 της πίστας αποδείχτηκε πολύ απαιτητική για τους Μιρ με Suzuki και Μορμπιντέλι με Yamaha, που είχαν σχετικά νωρίς από μια έξοδο σε αυτή.

Ο Πολ Εσπαργκαρό με την KTM άφησε αρχικά πίσω του τις Yamaha των Βινιάλες, Μορμπιντέλι και Κουαρταραρό, ενώ στη συνέχεια μπήκε “σφήνα” ανάμεσά τους ο Ρινς με τη Suzuki. Αλλάζοντας σε μαλακή γόμα, ο Ισπανός αναβάτης της Suzuki πέρασε και τον Εσπαργκαρό στη συνέχεια, αλλάζοντας τα δεδομένα στην κορυφή.

Περίπου δέκα λεπτά πριν το τέλος του FP2, ο Μπίντερ με την έτερη KTM πραγματοποίησε τον τρίτο καλύτερο χρόνο, δείχνοντας ότι η αυστριακή ομάδα έχει βάλει στόχο τη συνέχιση του “θαύματος” της πρώτης θέση στο Μπρνο της Τσεχίας. Οι χρόνοι ωστόσο ήταν στο 1:24, όταν στο FP1 ο Μίλερ είχε πετύχει το καλύτερο αποτέλεσμα με 1:23.859.

Οι χρόνοι συνέχισαν να πέφτουν, ενώ στη στροφή 4 είχε σειρά να χάσει τα φρένα ο Κουαρταραρό, λίγο πριν το τέλος της περιόδου, με μια ευτυχώς “αναίμακτη” έξοδο.

Ο Πολ Εσπαργκαρό κατέβασε ακόμα περισσότερο το χρόνο του, πραγματοποιώντας ακόμα καλύτερο από τον κορυφαίο του Miler στο FP1, συγκεκριμένα 1:23.638. Πέρασε έτσι στην κορυφή της κατάταξης των δύο πρώτων περιόδων των δοκιμών, με τις Ducati των Μίλερ και Ντοβιτσιόζο να ακολουθούν.

Κατάταξη FP2, Grand Prix Στυρίας

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!