Ο Μίλερ με Ducati κυριάρχησε στο FP1 του GP Στυρίας

Gazzetta team
Ο Μίλερ με Ducati κυριάρχησε στο FP1 του GP Στυρίας
Τον καλύτερο χρόνο πραγματοποίησε ο Τζακ Μίλερ, αναβάτης της Pramac Ducati, κατά τη διάρκεια των πρώτων ελεύεθρων δοκιμών στην πίστα Red Bull Ring.

Με σημαντικές απώλειες σε επίπεδο οδηγών αλλά και μικρές αλλαγές στη διαμόρφωση της πίστας ξεκίνησε το αγωνιστικό τριήμερο του MotoGP στην πίστα Red Bull Ring στην Αυστρία.

Συγκεκριμένα ο αναβάτης της Honda και παγκόσμιος πρωταθλητής Μαρκ Μάρκεζ δεν θα συμμετέχει ούτε σε αυτόν τον αγώνα λόγω του τραυματισμού του στη Χερέθ στις 19 Ιουλίου και της διπλής επέμβασης αποκατάστασης στο βραχίονα του δεξιού του χεριού. Επίσης, ο αναβάτης της Esponsorama Racing με Ducati και τραυματίας από το τρομακτικό ατύχημα της προηγούμενη Κυριακής στην Αυστρία, ο Ζοάν Ζαρκό, δεν θα συμμετέχει στις δύο πρώτες ελεύθερες δοκιμές σήμερα.

Σε επίπεδο αλλαγών στην πίστα, το τείχος ελαστικών στη στροφή 3 της πίστας έχει επεκταθεί, μετά το ατύχημα των 300 περίπου χιλιομέτρων και την εκτόξευση της Yamaha του Μορμπιντέλι προς του Ρόσι και Βινιάλες. Η μοτοσικλέτα δεν συγκρατήθηκε και πέρασε στην κυριολεξία ξυστά από τους δύο οδηγούς των εργοστασιακών Yamaha, χωρίς ευτυχώς να τους αγγίξει.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι αναμένεται και πάλι η Ducati να έχει τον πρώτο λόγο, όπως δείχνουν οι χρόνοι των Μίλερ και Ντοβιτσιόζο, με την KTM να περιμένει «στη γωνία» για μια εντυπωσιακή εμφάνιση εντός της έδρας της.

Ο πρωτοπόρος του φετινού πρωταθλήματος Φάμπιο Κουαρτραρό φάνηκε να αντιμετωπίζει και πάλι προβλήματα με τη μοτοσικλέτα του -από τον προηγούμενο αγώνα είχε θέμα με τα φρένα και τη σπογγώδη τους αίσθηση.

Τα τελευταία λεπτά του FP1, Μίλερ με Pramac Ducati και Ολιβέιρα με ΚΤΜ πραγματοποίησαν την επίθεσή τους, αφήνοντας πίσω τον μέχρι εκείνη τη στιγμή κορυφαίο Νακαγκάμι, που δείχνει πολύ δυνατός με τη δορυφορική ομάδα της Honda, την LCR. Στην προσπάθειά του να αντεπιτεθεί, ο Ντοβιτσιόζο με την Ντουκάτι είχε μια πολύ χαλαρή έξοδο στην στροφή 4, όπου άνοιξε πολύ την τροχιά του, χωρίς περαιτέρω συνέπειες.

Επόμενη δράση στην κορυφαία κατηγορία σήμερα το απόγευμα, με τη δεύτερη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών που ξεκινούν στις 15:10 ώρα Ελλάδος.

Κατάταξη FP1, Grand Prix Στυρίας

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!