Iκανοποιημένοι με το βάθρο οι Μορμπιντέλι και Ζαρκό

Gazzetta team
Iκανοποιημένοι με το βάθρο οι Μορμπιντέλι και Ζαρκό
Πολύ ευχαριστημένοι δήλωσαν ο Φράνκο Μορμπιντέλι και ο Ζουάν Ζαρκό με τη δεύτερη και την τρίτη θέση που κατέλαβαν αντίστοιχα στο Γκραν Πρι Τσεχίας του παγκόσμιου πρωταθλήματος μοτοσικλέτας MotoGP.

Ο Φράνκο Μορμπιντέλι λύγισε στο τέλος κάτω από την πίεση του Μπίντερ και έχασε τη νίκη, ωστόσο δεν ήταν διόλου απογοητευμένος από τη δεύτερη θέση του. Ο αναβάτης της Petronas Yamaha δήλωσε μετά τον αγώνα τα εξής: «Νιώθω απίστευτα. Τώρα απολαμβάνω απλά αυτή τη στιγμή. Είχα μία καλή εκκίνηση και όλα πήγαν με βάση το σχέδιο. Είχα έναν καλό ρυθμό και πρόσεχα, να μη φθείρω τα ελαστικά. Αυτό ήταν τελικά καθοριστικό αυτό το Σαββατοκύριακο. Τελικά τα κατάφερα με μία θέση στο βάθρο. Ευχαριστώ πολύ την ομάδα μου. Τώρα χαίρομαι για μερικές ημέρες ξεκούρασης και μετά για τον αγώνα στην Αυστρία».

Μπλέχτηκαν Ζαρκό και Πολ Εσπαργκαρό

Ανάλογη ήταν και η αντίδραση του Ζαρκό, που υπερασπίστηκε με επιτυχία την τρίτη θέση στον αγώνα, αν και δέχθηκε ποινή λόγω σύγκρουσης με την ΚΤΜ του Πολ Εσπαργκαρό, ο οποίος αναγκάστηκε μάλιστα να εγκαταλείψει. «Όταν με προσπέρασε ο Πολ, έκανε μερικά λάθη. Στην πρώτη στροφή προχώρησε πολύ, εγώ βρισκόμουν στην εσωτερική και ήρθαμε σε επαφή», εξήγησε ο Γάλλος το περιστατικό από τη δική του σκοπιά.

Ο αναβάτης της Ducati συμπλήρωσε για τον αγώνα ότι μετά την ποινή του Long-Lap Penalty που του επιβλήθηκε δεν περίμενε κάποια καλή θέση ψηλά. Πήρε όμως θάρρος, όταν είδε ότι δεν τον προσπερνούσε κανένας, οπότε άρχισε να ελπίζει για το βάθρο, ενώ στο τέλος έκλεισε τους διαδρόμους στους αντιπάλους του.

Το MotoGP δίνει πλέον ραντεβού την επόμενη Κυριακή 16 Αυγούστου στην Αυστρία με τον τέταρτο αγώνα του εφετινού πρωταθλήματος.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!