Ο αειθαλής Βαλεντίνο Ρόσι συνεχίζει να διευρύνει τα ρεκόρ του!

Πέτρος Σηφαλάκης
Ο αειθαλής Βαλεντίνο Ρόσι συνεχίζει να διευρύνει τα ρεκόρ του!
Μετά το βάθρο που πήρε στο δεύτερο αγώνα της Χερέθ, ο Βαλεντίνο Ρόσι έφτασε τα 199 στην καριέρα του και μεγαλώνει την απόστασή του από τους υπόλοιπους αναβάτες του MotoGP, που τον ακολουθούν.

Με το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του αλλά και τα πολλά χρόνια... προϋπηρεσίας του στο MotoGP, ο Βαλεντίνο Ρόσι έχει στο όνομά του αρκετά ρεκόρ που αποδεικνύουν το επίπεδο και τις ικανότητές του. Στη Χερέθ κατάφερε να ανέβει για μια ακόμη φορά στο βάθρο, οπότε πλέον, κατά τη διάρκεια της καριέρας του το έχει επιτύχει 199 φορές. Είναι πάρα πολύ πιθανό να φτάσει τα 200 βάθρα μέσα στη φετινή χρονιά, αφού τον βλέπουμε διψασμένο για καλούς αγώνες και σε μια αρκετά καλή φόρμα που του επιτρέπει να είναι ανταγωνιστικός.

Ο «Γιατρός», είναι φυσικά ο αναβάτης με τα περισσότερα βάθρα στην ιστορία της μεγάλης κατηγορίας. Ο Χόρχε Λορένθο είναι ο αμέσως επόμενος, με 114 βάθρα στη μεγάλη κατηγορία, ο Ντάνι Πεδρόσα με 112, ο Μαρκ Μάρκεθ και ο Μικ Ντούχαν με 95, ο Τζιάκομο Αγκοστίνι με 88, ο Έντι Λόσον με 78, ο Κέισι Στόουνερ με 69, ο Γουέιν Ρέινεϊ με 61 και ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο με 61. Αυτή είναι η δεκάδα με τα περισσότερα βάθρα στη μεγάλη κατηγορία και η διαφορά του Βαλεντίνο Ρόσι από τον δεύτερο, είναι χαοτική.

Τα ρεκόρ δεν σταματούν εδώ

Ακόμη ένα αξιοθαύμαστο επίτευγμα του Βαλεντίνο Ρόσι είναι ότι κατάφερε να γίνει ο γηρεότερος αναβάτης του MotoGP που ανεβαίνει στο βάθρο, από το 1977 και μετά. Στην ιστορία του MotoGP δηλαδή, είναι ο πιο μεγάλος αναβάτης που έχει τερματίσει στην τριάδα, σε ηλικία 41 ετών και 161 ημερών! Ο αναβάτης που τον περνάει είναι ο Τζακ Φίντλεϊ, ο οποίος ανέβηκε στο βάθρο του αγώνα της Αυστρίας (του 1977) σε ηλικία 42 ετών και 85 ημερών, ωστόσο ο συγκεκριμένος το έκανε αυτό πολύ πριν η μεγάλη κατηγορία πάρει το όνομα MotoGP και επίσης, σε μια εποχή με εντελώς διαφορετικά δεδομένα στο κομμάτι του ανταγωνισμού.

Να αναφέρουμε ότι ο Βαλεντίνο Ρόσι είναι εκείνος με το ρεκόρ μεγαλύτερης (χρονικής) απόστασης από το πρώτο, έως το τελευταίο του βάθρο. 20 χρόνια και 87 ημέρες χωρίζουν το πρόσφατο βάθρο του στη Χερέθ, από το πρώτο της καριέρας του στη μεγάλη κατηγορία, το οποίο συμπτωματικά ήταν στην ίδια πίστα. Εκείνη την περίοδο, ο Φάμπιο Κουαρταραρό ήταν μόλις ενός έτους και δέκα ημερών, για να έχουμε μια ιδέα από το πόσο πίσω είναι πλέον το έτος 2000. Αν μάλιστα καταφέρει να ανέβει στο βάθρο και στο Μπρνο, τότε θα γίνει ο μεγαλύτερος σε ηλικία οδηγός που παίρνει δυο συνεχόμενα βάθρα, από το 1966!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!