MotoGP: Η πρώτη ημέρα δοκιμαστικών ολοκληρώθηκε

Πέτρος Σηφαλάκης
MotoGP: Η πρώτη ημέρα δοκιμαστικών ολοκληρώθηκε
Νωρίς μέσα στην εβδομάδα ξεκίνησε η δράση του MotoGP στη Χερέθ, ώστε οι αναβάτες και οι ομάδες να προετοιμαστούν κατάλληλα για το αγωνιστικό τριήμερο.

Τα δοκιμαστικά στην πίστα της Χερέθ ολοκληρώθηκαν και βγήκαν ενδιαφέροντα αποτελέσματα για ομάδες και αναβάτες. Με δεδομένο ότι οι αστέρες του MotoGP είχαν να οδηγήσουν τις μοτοσικλέτες τους πάρα πολύ καιρό, η διοργάνωση αποφάσισε να δώσει ακόμη μια ημέρα δοκιμών, που δεν θα σχετίζονται βέβαια με το Γκραν Πρι της Κυριακής. Οι τέσσερις περίοδοι των ελεύθερων δοκιμαστικών και οι κατατακτήριες δοκιμές θα γίνουν κανονικά, ενώ η σημερινή δραστηριότητα στην πίστα έγινε αποκλειστικά στο πλαίσιο εξέλιξης και... επανένταξης των αναβατών σε αγωνιστικούς ρυθμούς. Δεν θα μετρήσουν πουθενά, δηλαδή. Είχαμε δύο φάσεις δοκιμαστικών, μια νωρίς μέσα στην ημέρα και μια πιο αργά και παρακάτω, βλέπουμε τα αποτελέσματα.

Πρώτη φάση δοκιμών

Ο Μαρκ Μάρκεθ ήταν ο πρωταγωνιστής στην πίστα της Χερέθ κατά τη διάρκεια των πρωινών δοκιμαστικών. Ο Ισπανός κατάφερε να κάνει τον ταχύτερο χρόνο με 1 λεπτό και 37,941 δευτερόλεπτα, ενώ ο Άλεξ Ρινς στη δεύτερη θέση, απείχε αρκετά, κατά περίπου ένα τέταρτο του δευτερολέπτου. Αρκετά καλά τα πήγε και ο Βαλεντίνο Ρόσι, ο οποίος βρέθηκε στην τρίτη θέση και αρκετά κοντά στον αναβάτη της Suzuki. Αλέιξ Εσπαργκαρό, Φάμπιο Κουαρταραρό μπήκαν στην πεντάδα και Κράτσλοου, Μίλερ, Ολιβέιρα, Μορμπιντέλι και Μπανάια έκλεισαν τη δεκάδα.

Δεύτερη φάση δοκιμών

Αργότερα τα πράγματα άλλαξαν και ο Μάβερικ Βινιάλες, που στην πρώτη φάση δεν μπήκε καν στη δεκάδα, έκανε τον καλύτερο χρόνο. Μάλιστα κατάφερε να σημειώσει έναν αρκετά ταχύτερο γύρο από τον Μαρκ Μάρκεθ (1 λεπτό και 37,793 δευτερόλεπτα). Ο Φάμπιο Κουαρταραρό ήταν πίσω του, στη δεύτερη θέση, ενώ ο Μαρκ Μάρκεθ περιορίστηκε στην τρίτη θέση. Ρινς, Μιρ κλείνουν την πεντάδα και Μπανάια, Ζαρκό, Αλέιξ Εσπαργκαρό, Πολ Εσπαργκαρό και Φράνκο Μορμπιντέλι, τη δεκάδα. Να σημειώσουμε ότι προκλήθηκε μια καθυστέρηση 45 λεπτών καθώς η Aprilia του Αλέιξ Εσπαργκαρό είχε μια διαρροή λαδιού, κάτι που προκάλεσε πτώση για τον Άλεξ Μάρκεθ και τον Ντανίλο Πετρούτσι στη στροφή 11.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!