Ο Βινιάλες ήταν ο πρώτος αναβάτης που μπήκε στη Χερέθ

Πέτρος Σηφαλάκης
Ο Βινιάλες ήταν ο πρώτος αναβάτης που μπήκε στη Χερέθ
Οι δύο πρώτοι αγώνες της σεζόν του MotoGP για το 2020 θα γίνουν στην πίστα της Χερέθ και ο Μάβερικ Βινιάλες ήταν ο πρώτος που μπήκε, μετά τον κορονοϊό.

Σιγά σιγά βλέπουμε... κινητικότητα στο MotoGP και οι πρώτες δοκιμές, είναι πλέον γεγονός. Στην πίστα της Χερέθ θα δούμε τα πρώτα δύο Γκραν Πρι της φετινής σεζόν στα μέσα και τα τέλη Ιουλίου και η Yamaha ήδη πήγε εκεί, με τον Μάβερικ Βινιάλες να είναι ο πρώτος αναβάτης που μπήκε στην πίστα μετά την καραντίνα. Δεν κατάφερε να οδηγήσει την αγωνιστική M1, τη μοτοσικλέτα που τρέχει στο πρωτάθλημα του MotoGP, όμως είχε τη δυνατότητα να κάνει μερικούς γύρους με μια μοτοσικλέτα της αγοράς.

Στα πρώτα τεστ ήταν πολύ γρήγορος

Σε λιγότερο από ένα μήνα θα δούμε και πόσο καλά θα τα καταφέρει στους πρώτους αγώνες της σεζόν για το 2020. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στα δοκιμαστικά του Κατάρ, πριν από το -κανονικό- ξεκίνημα της σεζόν, ήταν ο ταχύτερος και φέτος έδειχνε ότι θα τα πήγαινε πάρα πολύ καλά, κρίνοντας από τη φόρμα του στις δοκιμές. Ωστόσο ο κορονοϊός φαίνεται να του... χάλασε τα πλάνα και μέσα σε τόσους μήνες όπου στην ουσία, καθόταν, μπορεί να έχασε το πλεονέκτημα που είχε.

Θα μπορούσαμε πάντως να πούμε, ότι είχε και μια μικρή τύχη μέσα στην ατυχία του αφού σε ένα ατύχημα στο motocross χτύπησε και θα έμενε εκτός πρωταθλήματος. Ο κορονοϊός, του έδωσε το χρόνο για να επανέλθει πλήρως! Εδώ και μερικές εβδομάδες ο Βινιάλες έχει επιστρέψει στις χωμάτινες προπονήσεις του στην Ανδόρρα, όπου είναι και η μόνιμη κατοικία του και σιγά σιγά θα οδηγήσει και την M1 για να προσαρμοστεί ξανά στα δεδομένα της αγωνιστικής του μοτοσικλέτας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!