Επίσημο: Το νέο πρόγραμμα του MotoGP 

Πέτρος Σηφαλάκης
Επίσημο: Το νέο πρόγραμμα του MotoGP 
Το MotoGP μας παρουσιάζει το νέο του καλεντάρι για το 2020, στο οποίο προβλέπονται 13 αγώνες σε ευρωπαϊκό έδαφος και κάποιοι, εκτός Ευρώπης, με ερωτηματικό.

Εντελώς αναθεωρημένο είναι το πρόγραμμα του MotoGP για το 2020. Οι αγώνες θα ξεκινήσουν από την Ισπανία, στην πίστα της Χερέθ στις 19 Ιουλίου και θα ακολουθήσουν διάφοροι αγώνες στην Ευρώπη, πάντα κεκλεισμένων των θυρών, δηλαδή χωρίς θεατές. Στο τέλος της σεζόν προβλέπονται και άλλοι τέσσερις αγώνες οι οποίοι είναι εκτός Ευρώπης, ωστόσο το MotoGP έχει ξεκαθαρίσει ότι για να φύγουν από το ευρωπαϊκό έδαφος και να γίνουν Γκραν Πρι στην Ασία και τις ΗΠΑ, θα πρέπει να επιτραπεί η είσοδος στους θεατές.

Με διπλούς αγώνες στην Ευρώπη

Στην Ευρώπη δεν υπάρχει τόσο μεγάλο πρόβλημα, εκτός Ευρώπης όμως τα κόστη μετακίνησης είναι τεράστια και δεν μπορούν να κάνουν αγώνες που δεν θα κόψουν ούτε ένα εισιτήριο. Έτσι κι αλλιώς οι αγώνες αυτοί δεν έχουν ημερομηνία και βρίσκονται στο τέλος του προγράμματος, οπότε θα δούμε στη συνέχεια τι θα γίνει με αυτούς.

Σύμφωνα με το MotoGP, έως και τον Αύγουστο θα γνωρίζουμε. Στο πρόγραμμα που έχουμε τώρα στα χέρια μας βλέπουμε ότι θα γίνουν και στο MotoGP οι «διπλοί αγώνες», δηλαδή, θα διοργανώνεται δεύτερο σερί Γκραν Πρι το ακριβώς επόμενο Σαββατοκύριακο, στην ίδια πίστα. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα, στον πίνακα που ακολουθεί.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!